Хворий на коронавірус голова Сарненської РДА розповів про симптоми, лікування та контактних осіб

Наприкінці минулого тижня у голови Сарненської районної державної адміністрації Олександра Кохана підтвердили діагноз коронавірусу. У нього - легка форма хвороби, а тому він перебуває на самоізоляції і лікується вдома.

Настрій у чиновника - оптимістичний і бойовий. Ба більше - він продовжує працювати, але наразі дистанційно. Він посміхається, але все ж закликає людей серйозніше ставитися до ситуації і розуміти, що вірус - насправді зовсім близько і його можна отримати від того, хто виглядає абсолютно здоровим. Тому наголошує, аби люди не ігнорували носіння маски, миття рук, дезінфекцію робочого місця і дотримання дистанції, пише Суспільне.

Попри лікування і робочий графік Олександр Кохан сьогодні поспілкувався з журналістами і розповів про самопочуття, самоізоляцію, лікування, ПЛР-тестування та коло своїх контактних осіб.

  • Про самопочуття

"Єдині симптоми, які в мене є - це кашель. Саме це і змусило мене врешті звернутися до лікаря. Після цього було прийнято рішення зробити мені тест. Спочатку експрес-тест, це цоли з вени відбирається кров, показав позитивний результат. Після цього був зроблений ПЛР-тест, це коли беруться мазки з горла і з носа, який теж показав позитивний результат. Я робив тест, бо в рамках діяльності маю багато контактів багато спілкування, це і наради тощо. Тому як тільки відчув кашель - вирішив зробити тест, щоб унеможливити поширенню вірусу. З огляду на результат, рішення про тестування було правильним. Вчасно відреагували, вчасно самоізолювався і коло контактів має бути мінімальним. Наразі я почуваюся я добре, хоча турбує незначний кашель. Жодних інших симптомів в мене не з'явилося. Температура тіла в нормі. Впродовж чотирьох днів в мене температура - 36,6. Я дуже інтенсивно займався спортом і вів здоровий спосіб життя, принаймні до того, як прийшов на посаду голови Сарненської РДА. Думаю, саме це дало свій результат і далося взнаки те, що я нині в такій легкій формі переношу цю хворобу. "

  • Про рекомендації лікаря:

"Лікар мені рекомендує вживати імуностимулюючі препарати, зокрема народні - прополіс, мед, багато пити."

  • Про самоізоляцію

"Родина моя нині в Києві проживає, тож контактів з рідними в мене не було. В Сарнах я живу один, в квартирі крім мене нікого немає. Тож самоізоляція проходить в повному сенсі цього слова. Я сам. На зв’язку з лікарем, і при всіх змінах буду консультуватися з ним, і прислухатись до порад. Буду обов’язково інформувати про своє самопочуття і лікування, щоб суспільство знало, бо район, жителі хвилюються, як я почуваюся."

  • Коло контактних осіб

"Є дуже чіткі критерії по визначенню кола контактів. Це - люди, які спілкувалися зі мною довше, ніж 15 хвилин поспіль, і перебували до мене ближче, ніж 2 метри. Я зараз сформував список всіх контактних осіб за останні 14 днів, передав його на епідеміологічну службу. Всі заходи, які необхідно здійснювати в такій ситуації, проводяться. Станом на сьогодні всі експрес-тести по контактних особах показали негативний результат. Щоб ми всіх людей протестували, щоб всі були впевнені, що не інфіковані і не несуть загрози по поширенню вірусу далі. Де я міг заразитися? Підозри, звичайно, в мене є, але я їх озвучувати не можу. Ми їх сьогодні всі відпрацьовуємо."

  • Про обов’язки голови РДА

"Оскільки почуваюся я нормально, то в стані працювати далі, тож буду продовжувати роботу дистанційно - з дому. Робота в районі не постраждає. Офіційно виконувати мої повноваження зараз буде моя перша заступниця Людмила Мариніна, бо я ж не можу підписувати документи, до мене ніхто не може заходити зараз. Але я в строю. Намагаюсь бути відкритим, щоб громадськість розуміла, що відбувається. Що ми нічого не приховуємо, що по посадових особах всі процеси ідентичні, всі люди однакові."

Читайте також