"Кількість моїх заступників не повинна вас лякати", - Андрій Карауш

На сесії Рівненської облради сьогодні обрали нових заступників голови облради. 

Ними стали Микола Кучерук (першим заступником), Віталій Ундір та Сергій Свисталюк, Олексій Бучинський залишився на своїй посаді. 

За словами голови облради Андрія Карауша, його заступники відповідатимуть за кожен із чотирьох районів та комунальні заклади. 

- Рішення продиктоване та вмотивоване лише одним: знаходженням балансу та налагодженням консенсусу та об'єднавчих процесів у нашій сесійній залі. Воно повністю ґрунтується на основі закону України "Про місцеве самоврядування". Прикладом для цього є 15-16 рад в Україні, які мають і п'ять заступників. 

Я вже говорив: ми налаштовані на спільну роботу, з максимальною кількістю фракцій, які представлені в облраді. Ця робота - це в першу чергу відповідальність перед громадою за роботу і за ті завдання, які стоять перед депутатським корпусом. Тому кількість заступників не повинна вас лякати. По-перше, це замість штатних радників, які були до цього в апараті. По-друге, це без збільшення фонду оплати праці, в межах існуючого. По-третє, ми відмовляємось від премій, - сказав голова облради. 

Також на сесії депутати встановили зарплати та ранги нового керівництва облради. Зокрема Віталій Унідір та Олексій Бучинський отримали 5-відсотку надбанку за науковий ступінь.