Кількість працівників у РДА Рівненщини зменшать майже на половину

У результаті проведення децентралізації Рівненська область тепер поділена по-новому. Замість 16-ти районів тепер лише 4 укрупнені. Відповідно, зменшиться і кількість районних державних адміністрацій.

Загалом у чотирьох новоутворених РДА передбачений 601 працівник. Відповідне розпорядження днями з‘явилось на сайті Рівненської обласної державної адміністрації. Зокрема, у розрізі кожної з районних адміністрацій чисельність становитиме:

  • Вараська РДА – 91 працівник;
  • Сарненська РДА – 159 працівників;
  • Рівненська РДА – 192 працівники;
  • Дубенська РДА – 159 працівників. 

У розпорядженні йдеться і про те, що у тижневий строк повинні попередити про можливе наступне звільнення працівників районних державних адміністрацій, які реорганізуються.

Раніше заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко зазначав, що в структурних підрозділах і апаратах 16-ти районних державних адміністрацій є 1 158 людей.

Тобто, невдовзі чисельність працівників РДА зменшиться майже на половину.

«14 РДА буде реорганізовано через приєднання до 3-х РДА в адмінцентрах нових районів (Рівному, Сарнах та Дубно). Ще із двох буде утворена одна РДА в новому – Вараському районі, де раніше була відсутня районна державна адміністрація. Таким чином, усі працівники 16 РДА області, а це понад тисячу осіб, будуть попереджені про реорганізацію або скорочення в рамках децентралізації органів влади. Попередньо, завершити увесь процес планують у I кварталі 2020 року», - розповіла заступниця начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА Тетяна Панасюк.

До слова, вивільнені приміщення будуть використовуватись на розсуд власників об’єктів – районних рад.

Читайте також