Коли і за яких умов запрацюють санаторії та дитячі табори на Рівненщині?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Сьогодні, 11 червня, під час щоденного брифінгу перший заступник голови РОДА Сергій Подолін розповів, чи запрацюють з 10 червня санаторії та бази відпочинку на Рівненщині і на що розраховувати дитячим оздоровницям.

«Офіційно дозволу обласної комісії ТЕБ і НС на роботу баз відпочинку не надавалось. Що стосується оздоровчих таборів, була проведена нарада при голові облдержадміністрації. Були присутні 9 керівників наших закладів. Дійсно їх тривожить ситуація, адже утримання під час відсутності дітей є проблематичним. При цьому, ті кошти, які були виділені в область на оздоровлення, вони сьогодні збережені. Ми чекаємо аналогічно по інших режимах послаблення карантину, зменшення захворюваності в регіоні", - повідомив пан Подолін.

За його словами, влада керується метою не зашкодити, адже масове перебування дітей та вихователів несе певну небезпеку громадянам. У тих регіонах, де динаміка поширення коронавірусу менша, відпрацьовувався механізм засобів роботи таких установ під час їх відкриття.

«Точка початку буде після того, як ми зможемо побачити результат зменшення захворюваності в регіоні", - додав чиновник.

"У нас є ряд приватних баз, які знаходяться на території Рівненської області. По інформації і мешканців, і правоохоронних органів, дехто дозволяє собі несанкціоновано працювати. Тому хочу підкреслити, що у нас діють як мінімум 3 виїзні бригади поліції, які контролюють порушення режиму перебування в таких закладах людей під час карантину", - наголосив заступник.

У Рівненські ОДА повідомили, що оздоровча кампанія 2020 року не відмінена, оскільки є попит на відпочинок і оздоровлення дітей. Через карантинні обмеження оздоровчий сезон у всіх областях України відтерміновується.

Про терміни відкриття оздоровчого сезону на Рівненщині та нові правила роботи дитячих таборів у зв’язку з коронавірусом йшлося на всеукраїнській селекторній нараді.

«Міністерство охорони здоров'я аналізує ситуацію та прогнозує можливість відкриття дитячих таборів з огляду на COVID-19. Питання відкриття дитячих оздоровчих закладів достатньо гостро зараз стоїть. Однак слід дочекатися стабілізації епідеміологічної ситуації», - зазначає заступник Міністра охорони здоров’я - Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Для організації та проведення оздоровчої кампанії на Рівненщині з обласного та місцевих бюджетів передбачено понад 20 млн грн. А після завершення карантину послугами оздоровлення та відпочинку передбачається охопити понад 10 тисяч дітей шкільного віку.