Коли на Рівненщині очікують пік захворюваності на коронавірус і найбільше померлих

Фото - ілюстративне

Учора, 4 квітня, заступник Міністра охорони здоров’я України, головний державний санітарний лікар України та керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко під час брифінгу в МОЗ назвав дату, коли в Україні, зокрема і на Рівненщині, за прогнозами очікується пік захворювання на коронавірус.

За його словами, пік епідемії буде вже за 10 днів - його прогнозують на 14-15 квітня, тобто останні перед православним Великоднем і одразу після католицького. Очікують, що саме в цей період будуть масово фіксуватися тяжкі випадки захворюваності на коронавірус, що, як наслідок, призведе і до різкого зростання летальних випадків.

У свою чергу Віктор Ляшко закликав українців і надалі жорстко і відповідально дотримуватися усіх правил карантину і не ставитися до них легковажно:

- Не піддавайтеся відчуттю оманливої безпеки! Закликаю вас до 24 квітня без потреби не виходити з дому, не збиратися на пікніки, утриматися від прогулянок з дітьми і обов’язково перед виходом з дому одягати захисну маску або респіратор!

Читайте також