Коли на Рівненщині розпочнеться пляжний сезон?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Головний санлікар Віктор Ляшко на брифінгу сказав, що готові дозволити відпочинок на водоймах. Як на Рівненщині планується початок пляжного сезону та коли це буде дозволено, розповів перший заступник голови РОДА Сергій Подолін.

 «Літній сезон відпочину на водоймах мав розпочатись 15 травня. Крім того, для того, щоб організувати початок сезону, у нас є рятувальний обласний комунальний заклад служба на водних об’єктах. Вона повинна обстежити акваторії пляжів та забезпечити людьми, які будуть здійснювати контроль за безпекою», - повідомив пан Подолін.

Мова йде про рятувальників і засоби для рятування. У зв’язку з тим, що діяв карантин, у першій декаді травня обстежень не проводилось.

«На сьогодні маємо позитивну інформацію. Станом на сьогодні, 18 травня, почалось обстеження як мінімум уже трьох великих пляжів – це пляж Басівкут, пляж на Білому озері та пляж на водоймі Хрінники у Демидівському районі», - розповів заступник.

Що стосується кількості таких об’єктів, то пан Подолін зазначив що на Рівненщині в середньому щороку нараховується до 50. На сьогодні більше 30 суб’єктів уклали угоду з рятувальною станцією, яка проводить заходи безпеки на водоймах. Але відновлення і офіційна робота пляжів буде згідно дозволу Кабінету Міністрів.

«Так як, на таких об’єктах перебуває велика кількість людей і засоби захисту ніхто не відміняв. Ми чекаємо рішення Уряду і тоді будемо інформувати наше населення про пляжі. Що стосується стихійних місць відпочинку на водоймах – це дійсно є проблема, але її повинні вирішувати місцеві органі влади і контролювати такі речі спільно з поліцією», - наголосив Сергій Подолін.

Читайте також