Команда з Рівненщини вперше виборола нагороди на чемпіонаті з волейболу сидячи

Команда з Рівненщини вперше виборола нагороди на чемпіонаті з волейболу сидячи.

Про це повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

Історична нагорода – "бронза".

Ідеться про чемпіонат, у якому брали участь спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату. Команда Рівненської області була сформована з представників "Інваспорту" (тренер Шевчук В.О.). Відповідно до регламенту, до складу дозволяється включати не більше двох спортсменів без інвалідності - це були гравчині "Регіна-МЕГУ-ОШВСМ" Вероніка Пекнич та Іван Яковенко з "Патріоту".

У Полтаві загалом змагались 7 команд. У груповому раунді рівняни здобули перемоги над суперниками з Дніпра та Вінниччини з рахунком 2:0, і поступились полтавцям 1:2. У матчі 1/4 фіналу була впевнена перемога над командою Черкаської області з рахунком 3:0.

У півфінальному матчі рівненська команда поступилась з рахунком 0:3 киянам, там основу складають гравці чоловічої національної збірної з волейболу сидячи. У матчі за бронзові нагороди рівняни зібрались та показали чудову гру, а відтак перемогли спортсменів з Дніпра із рахунком 3:0.

Чемпіонами України стала команда Київської області, яка у фіналі здобула перемогу з рахунком 3-0 над командою Полтавщини.

Читайте також