Конкуренція зробить дошкільну освіту Рівного якіснішою

Сьогодні у Рівному на комісії з питань бюджету, фінансів та управління комунальною власністю розглянули питання забезпечення усіх дітей дошкільного віку правом на якісну освіту.

Мова йде про проект Порядку забезпечення здобуття мешканцями Рівненської МТГ дошкільної освіти в приватних освітніх закладах. Даний проект передбачає право батьків обирати зручний дошкільний заклад - як комунальний, так і приватний.

Голова фракції "Рівне Разом" у Рівнераді Світлана Марчук розповіла про деталі проекту та позитивні аспекти даної ініціативи її однопартійців.

"Мова йде про компенсацію для приватних садочків. Батьки, які не потрапили через велику чергу в комунальні дитячі садочки міста, мають право піти у приватний садочок. За це місто буде компенсувати цьому приватному садочку певну суму коштів. Це буде договірна система - угода буде укладатися із конкретним садочком", - пояснила депутатка.

Пані Марчук зазначає, що така ініціатива внесе конкуренцію на цей ринок.

"Запровадження цієї системи створить конкурентні умови, а батьки отримають право обирати заклад з більш якісними послугами. Щодо суми компенсації, яку будуть виплачувати дитячому садочку за принципом “Гроші йдуть за дитиною”, то вона коливатиметься залежно від певних факторів. Є спеціальна формула для розрахунку", - прокоментувала Світлана Марчук.

У випадку прийняття даного рішення на сесії, це дозволить створити конкурентне середовище, а відтак здобути якісніші освітні послуги, в закладах  дошкільної освіти Рівненської МТГ.

Читайте також