Концерт на Меморіалі Слави у Костополі: суд порушень не побачив

У Костополі розглянули справу щодо музиканта Максима Прокопченка. 

Нагадаємо, його гурт Never Too Late виступив 30 березня на Меморіалі Слави. 

Нагадаємо, спочатку благодійний концерт мав відбутися на Майдані Шевченка біля інсталяції «Я люблю Костопіль». Проти концерту на цьому місці того ж дня виступили матері загиблих воїнів, чиї портрети встановлені на Майдані. Тому терміново шукали інше місце, де, крім всього, можна увімкнути музичну апаратуру. У результаті цих пошуків концерт вирішили проводити в центрі Костополя навпроти «Кристалу», де за радянських часів вшановували пам’ять загиблих у сутичках з УПА енкаведистів. Кілька років тому міська рада провела тут реконструкцію й завезла сюди пам’ятні знаки, у різні часи встановлені в різних частинах міста до роковин інших подій.

Концерт «на могилах», яких давно нема, обурив частину костопільчан, вони викликали поліцію. Правоохоронці переглянули дозвіл на проведення заходу і виявилося, що виступати саме тут дозволу не було. Тож склали протокол, який 13 травня розглянув суд.

Максим Прокопченко приїхав на суд зі своєю захисницею, яка попросила розглянути протокол у закритому режимі, суддя це прохання задовольнила. А потім оголосила, що складу правопорушення у діях виконавця не було. Отже, карати Прокопченка немає за що.

Насамкінець він продемонстрував відео, де вояки дякують йому за придбання того, про що вони просили і на що чоловік збирав кошти на своїх концертах, адже захід в Костополі також був благодійний.

За матеріалами Костопільщина 21 століття

Читайте також