Кооператив на Рівненщині примусили прибрати стихійне сміттєзвалище

Екоінспектори направили вимогу до ССВК "Острозький лісгосп" щодо усунення стихійного сміттєзвалища поблизу сіл Могилян та Мощаниця на Рівненщині. 

Про це повідомляють у Держекоінспекції Поліського округу. 

Як зазначається, 24 вересня 2024 року, реагуючи на звернення, що надійшло на вебресур «ЕкоЗагроза» https://ecozagroza.gov.ua/, щодо стихійних сміттєзвалищ на території кар’єру, який знаходиться між селами Могилян та Мощаниця (Рівненський район), державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з представниками Острозької міської територіальної громади провели огляд земельної ділянки, зазначеної у зверненні. Факт множинного локального засмічення твердими побутовими відходами території земель лісогосподарського призначення було підтверджено.

Відтак, Державна екологічна інспекція Поліського округу направила на адресу Спеціалізованого сільськогосподарського виробничого кооперативу "Острозький лісгосп" лист з вимогою вжиття відповідних заходів реагування щодо ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища твердих побутових відходів та приведення території у належний санітарно-епідеміологічний стан.

Про результати розгляду та вжиті заходи Інспекція має бути повідомлена з наданням підтверджуючих документів та фото у встановлені законодавством терміни.