Користувався службовим становищем і зловживав впливом: на Рівненщині судитимуть поліцейського

Стосовно заступника начальника одного з відділень поліції ГУНП в Рівненській області до суду скерували обвинувальний акт. Чоловіка підозрюють у проханні надати та отриманні неправомірної вигоди. За це, кажуть у прокуратурі, він обіцяв не вчиняти стосовно людини, яка надала хабар, дій, використання яких наданого йому службовим становищем та у зловживанні впливом.  

У пресслужбі обласної прокуратури також зазначають, що правоохоронець щомісяця отримував 200 доларів США від підприємця, якому обіцяв не притягувати до відповідальності - чоловік займався перевезенням горілчаних виробів територією Рівненської області. У тому числі - й шляхом надання протиправних вказівок підлеглим співробітникам про безперешкодний пропуск автомобіля підприємця під час транспортування підакцизних товарів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівне) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. Оперативний супровід – ВБКОЗ УСБУ в Рівненській області.

Санкція статтей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також