Коронавірус і Рівненська обллікарня: скільки хворих медиків, протестовано і як лікуються

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У 62 працівників Рівненської обласної клінічної лікарні виявили COVID-19. Лікування потребували лише 11 осіб. У інших клінічних ознак захворювання не виявлено. Про це повідомила заступниця головного лікаря Рівненської обласної клінічної лікарні Лариса Обуховська.

«Лікування потребували лише 11 осіб із 62 виявлених. У решти 51  жодних клінічних ознак коронавірусу не виявлено. Вони не потребують лікування та перебувають на самоізоляції. Вони виявлені під час того, коли ми проводили скринінгове обстеження співробітників відділень, де були виявлені захворювання», - зазначила пані Обуховська.

За її словами, методом швидких тестів обстежено понад 100 співробітників і проведено 287 ПЛР-тестувань. Результати ще близько 40-ка результатів ще очікують. Для пацієнтів, у відділеннях яких виявлені інфіковані співробітники, провели 30 ПЛР-тестувань.

До слова, коронавірус зафіксували у чотирьох відділеннях.

«Це відділення анестезіології та інтенсивної терапії, обласний центр травматології та ортопедії. На старті це було ЛОР-відділення і там уже локалізовано вогнище. Обласний центр хірургії органів грудної клітини - торакальна хірургія. Вони на карантині, там триває генеральне прибирання і заключна дезінфекція, - каже Лариса Обуховська. - Усі відділення 5-поверхового корпусу – закриті, пацієнти ПЛР-обстежені. Хто не має носійства, переведений у «чистий хірургічний корпус», де розгорнуті площі для надання їм допомоги».

Закінчити прибирання і дезінфекцію планують закінчити до кінця тижня.

 

 

Читайте також