Коштів не вистачало, тож взяв кредит: мер Рівного підтвердив, що купив новий будинок

Ілюстративне фото

У рівненському інформаційному просторі з`явилась інформація, що міський голова Олександр Третяк придбав нову нерухомість - житловий будинок на околиці міста. Нібито, дружина очільника міста вже прикрашала новорічну ялинку у новій оселі.

Журналісти "Рівне Медіа" поцікавилися у Олександра Третяка, чи дійсно він купив будинок.

"Приблизно кілька місяців тому я вирішив придбати будинок і тому зайнявся питанням оформлення кредиту. Достатньої суми коштів не було і звернувся до банку з проханням отримати кредит. Це зайняло кілька місяців часу - моніторинг, аудит банком фінансової спроможності. Позавчора отримав дозвіл на отримання кредиту у банку. Це 71 тисяча доларів. Я зміг офіційно придбати цей будинок, оформити право власності на цей будинок. Кредит взяв у "Ощадбанку" терміном на 30 років", - коментує пан Третяк.

За його словами, наразі будинок ще не завершений і над ним потрібно ще працювати.

"Живу там само, де і жив - у квартирі. Ще не знаю, коли переїду, тому що потрібно завершити роботи там. В будинку не жив, я ним не користувався. Деякі ЗМІ подали, що я там жив - інформація була подана з величезним перебільшенням. Дійсно, влітку, ближче до кінця літа, я з Олександром Муликом спілкувався на предмет придбання даного будинку. Він озвучив умови і я зрозумів, що кредит - це єдиний варіант, який дозволить придбати цей будинок", - пояснив мер Рівного.

Нагадаємо, що згідно декларації за 2020 рік, річна зарплата Олександра Третяка на посаді керівника Рівненської духовної семінарії і Академії Християн Віри Євангельської склала 103 тисячі гривень. Із грошових активів у міського голови Рівного було задекларовано 36 000 доларів готівки та близько 40 тисяч гривень на банківських рахунках. Проживає він у квартирі площею 34 квадратних метри у обласному центрі.

Ми писали про це тут: Кошти виборчого фонду, автівки та тисячі доларів готівкою: що задекларував міський голова Рівного.

Ольга ЛЕЛЮХ

Читайте також