Куди рівнянам можна звернутися по податкову інформацію?

фото ілюстративне

Реалізація права на доступ до публічної інформації в дії

Правові засади доступу до публічної інформації встановлено Законом України від 13.01.2011 року №2939-VI «Про доступ до публічної інформації» (далі - Закон). Згідно із статтею 19 Закону запит на інформацію - це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.

Прийняття Закону України «Про доступ до публічної інформації» стало важливим кроком у сфері дотримання конституційних прав та свобод людини в Україні. Особливістю доступу до публічної інформації є набуття органами влади більшої відкритості та прозорості для громадян, що значно зменшує можливість зловживань та порушень.

Станом на 01.05.2019 року до Головного управління ДФС у Рівненській надійшло 60 документів з проханням надати публічну інформацію із посиланням на Закон. За категоріями запитувачів надійшло 47 запитів  від фізичних осіб та 13 від юридичних осіб. Запитувачі, зокрема зверталися з проханням надати інформацію щодо: діяльності  суб’єктів господарювання; надання копій документів; відомостей про третіх осіб; стану надходження податків тощо.

За результатами розгляду задоволено 59 запитів, відповідно до статті 22 Закону 2939 відмовлено в задоволенні 1 запиту на інформацію.

Нагадуємо, що запит на інформацію може бути подано до ГУ ДФС у Рівненській області особисто або надіслано поштою за адресою: 33023, м. Рівне, вул. Відінська, 12, на електронну скриньку [email protected], по факсу (0362) 692-550 та по телефону (0362) 692-617.

Форма для подання запиту на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні органів Державної фіскальної служби

ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також