Купив авто – «пожертвуй» дядьку

 Прикрились екологією

Закон про екологічні норми для ввезення на територію України автомобілів підписував ще Віктор Ющенко в 2005 році. У другому пункті цього нормативного акту говориться, що до нашої країни можна ввезти легкові, вантажні автомобілі лише за умови того, що вони відповідатимуть екологічним нормам.

Із 1 січня цього року вони мають відповідати стандарту «ЄВРО-5». Ця «абревіатурщина» означає кількість викидів вихлопних газів автомобіля в атмосферу. Після згорання палива у двигунах такі машини приблизно на 25% мають меншу кількість викидів окису вуглецю та твердих часток. До цієї класифікації переважно належать іномарки 2010 року випуску. Зазвичай, для «пригону» рівняни звертаються до брокерів, адже не мають достатньо знань для того, аби пройти всі бюрократичні процедури.

Для того, щоб на Рівненщині поставити «пригнану» машину на облік у територіальних сервісних центрах МВС (колишні МРЕВу – прим. ред.) від вас вимагатимуть «папірець», в якому будуть засвідчені екологічні норми. За нього ви заплатите 2200 гривень. Вважайте ці гроші вашою благодійністю.

Читайте також