Лід на дорогах: мешканці Рівного скаржились у поліцію через слизьку проїжджу частину (ФОТО)

Фото патрульної поліції Рівненщини.

Учора ввечері в Рівному опустився стовпчик термометра, тож на дорогах утворилась ожеледь. Це - тонкий шар льоду на земній поверхні, що з’являється після дощу або відлиги при зниженні температури.

Внаслідок цього на дорогах було небезпечно, адже проїжджа частина перетворилась на ковзанку. Попри прогнози погоди, дороги у Рівному не були належним чином посипані. Про це свідчить кількість звернень у поліцію. Рівняни неодноразово заявляли про неналежне утримання доріг.

Фото патрульної поліції Рівненщини.

Речниця УПП у Рівненській області Наталія Кітюк розповіла журналістам «Рівне Медіа», від вчорашнього вечора інспектори склали низку актів обстеження вулично-шляхової мережі, пов’язаних зі слизькою дорогою. Зокрема:

  • На трасі Київ-Чоп поблизу Квасилова сталась автотранспортна пригода без потерпілих. На місці події патрульні склали протокол за ст. 124 КУпАП (вчинення ДТП) і акт обстеження вулично-шляхової мережі;
  • Вчора біля села Грабів у ДТП потрапили 8 автівок. Патрульні склали протокол за ст. 124 КУпАП (вчинення ДТП) і акт обстеження вулично-шляхової мережі за неналежне утримання дороги. Адже водії нарікали на слизьку дорогу.
  • Вчора ввечері на вулиці Грушевського «Опель» втаранився у паркан. Патрульні на місці події склали протокол за ст. 124 КУпАП (вчинення ДТП) і акт обстеження вулично-шляхової мережі через слизьку дорогу;
  • Вчора близько 19-ї години в поліцію звернувся рівнянин, який повідомив про те, що на вулиці Олени Теліги непосипана дорога і не можуть виїхати автомобілі. Патрульні прибули за вказаною адресою, і в районі вулиць Теліги, Вербова, Павлюченка допомогли роз’їхатись автомобілям. На дорозі була ожеледиця, льодовий «накат», покриття не було необроблене, тож склали акт обстеження ВШМ.
  • Сьогодні о 4-й ранку був виклик на вулицю Петра Могили. На місці події патрульні виявили  недоліки вулично-шляхової мережі: покриття проїзної частини мало льодовий покрив, не було оброблене протиожеледними матеріалами. Патрульні склали акт ВШМ.
  • Сьогодні близько 9-ї ранку отримали виклик про аварійну ділянку дороги на вулиці Григорія Сковороди. Заявник повідомив, що вулиця від Князя Володимира до залізничного вокзалу не посипана, внаслідок чого може відбутись аварійна ситуація. Патрульні прибули за вказаною адресою, обстежили, склали акт обстеження вулично-шляхової мережі.
  • Сьогодні о 10-й ранку в поліцію звернувся небайдужий рівнянин. Чоловік поскаржився на непосипану дорогу в провулку Робітничий. Він заявив, що це аварійна ділянка і може становити небезпеку для учасників дорожнього руху. Патрульні обстежити ділянку і склали ВШМ.

Додамо, що через ожеледицю страждають і пішоходи. Так, вчора в травмпункт звернулось два десятки людей із вивихами, переломами і забоями.

Читайте також