Ліг спати і не прокинувся: що відомо про смерть лікаря із Рівного на заробітках у Польщі

У ніч на 27-ме листопада в Польщі на заробітках помер лікар із Рівного Олег Самков. Йому було 40 років. Він раніше працював оториноларингологом (ЛОР) у поліклініці Дитячої міської лікарні.

Про нього гарно відгукуються батьки маленьких пацієнтів – Самкова цінували. Однак, щоби гідно утримувати сім’ю Олегу довелось поїхати на заробітки за кордон. До того, як виїхати до Польщі, Самков встиг попрацювати на будівництві в Швеції та Естонії. Вдома в нього залишилися дружина та двоє дітей.

Дати поховання поки не відомо. Проводиться процедура оформлення документів.

OBOZREVATEL пише, що в ту злощасну ніч Олег ліг спати, а вранці не прокинувся. За словами знайомої родини, попередня версія смерті – відрив тромбу.

Але остаточний діагноз назвуть уже після розтину та експертизи.

Олег Самков із рідної дитячої лікарні у Рівному звільнився приблизно два роки тому. Він ухвалив таке рішення через низьку зарплату.

"У нього двоє дітей. Молодша донька пішла до першого класу, старший син чи то в 7-му, чи то у 8-му класі. На жаль, старший син у нього хворий, тому потрібні гроші на лікування. Вижити на нашу зарплату в 5-7 тисяч неможливо", – каже головний лікар цього медичного закладу Микола Надейко.

За його словами, спочатку Олег працював у Швеції, потім в Естонії. Влаштуватися лікарем у Польщі він одразу не міг. Два роки тому в Польщі ще не було спрощених умов для українських медиків.

Тому треба було легалізувати диплом, проходити навчання та складати іспити. На це пішов би цілий рік, як не більше, та й чималі кошти. Самков не міг собі цього дозволити, адже йому треба було відразу заробляти гроші.

"Ми бачилися з ним рік тому, розмовляли. Я кликав його назад. Він тоді запитав: "А дві тисячі євро будете мені платити?" Я кажу: "Максимум, що можу зробити – тисячу євро, і то це треба постаратися". Це потрібно платити премії, відсотки за навантаження, дати півтори ставки. Це дуже складно у нас зробити", – пояснює Надейко.

Самков не погодився і продовжував їздити на заробітки, продовжував працювати різноробом.

"Телефонували його друзі звідти, говорили, що дуже його поважали, знали, що він лікар. Він їм і масаж робив, і уколи, якщо треба. Він нікому не відмовляв. Але вижити на зарплату лікаря тут у нас в Україні він не міг". У нього син серйозно хворий. Не знаю, як зараз вони житимуть, ще є літні батьки. Зараз люди збирають гроші, щоб перевезти Олегове тіло в рідне село і поховати", – плаче знайома сім'ї.

Для сім'ї збирали кошти. Однак, за словами дружини лікаря, наразі потрібну суму зібрано. 

Попри це, родина має хвору дитину, тож, кошти не завадять. 

  • Банк Аваль: 5375 9800 6013 2429 Самкова Катерина.
  • ПриватБанк: 5168757358033654 Самкова Катерина.

Читайте також