Лишають авто на "зебрах" та перекривають двори: у селищі на Рівненщині скаржаться на хаотичне паркування

Ілюстративне фото

У селищі Володимирець на Рівненщині мешканці все частіше скаржаться на завантаженість центрального району припаркованими авто.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Володимирецької селищної ради.

Йдеться, в першу чергу, про вулиці Поштова, Чкалова, Єврейська, Чорновола, Стуса. Там машини лишають на пішохідних переходах, у безпосередній близькості до перехресть, перекривають в’їзди до дворів. У повідомлення зазначають, що таке хаотичне паркування обмежує видимість для учасників руху та створює загрозу для життя та здоров’я.

"Чудово розуміємо, що кількість транспорту у Володимирці значно зросла за останні роки і продовжує збільшуватись. Наше селище ще не адаптувалось до таких реалій. Проте нарікати виключно на відсутність пристосованих майданчиків для паркування також не варто. Так, вздовж площі по вулиці Чкалова є майданчик довжиною у більш як 130 м. Якщо паркуватись перпендикулярно до тротуару, то можна вмістити більше 52 авто", - пишуть на сторінці селищної ради.

Місцева влада пропонує громадянам паркуватися згідно правил, навтіь якщо доведеться трохи пройтися до місця призначення.

"Розуміємо, що навіть повністю та ефективно використовуючи всі парковки центру селища всіх проблем не вирішимо. Тому ми сьогодні напрацьовуємо варіанти збільшення кількості майданчиків для паркування та оптимізації дорожнього простору. Разом з тим, не хочеться, щоб центр Володимирця перетворився на суцільну некомфортну для пішоходів стоянку для автомобілів", - додають на сторінці установи.

До слова, у Володимирці встановлені відеокамери, які мають технічну можливість фіксувати автомобільні номери порушників правил дорожнього руху. Крім того, у селищі організовано додаткове патрулювання центральних вулиць.

Читайте також