Ліцеїст із Рівного візьме участь в міжнародній олімпіаді в Афінах

Ліцеїст із Рівного Олександр Єсін увійшов до складу національної команди, яка представлятиме Україну на міжнародній економічній олімпіаді в Греції. 

Про це повідомляє Суспільне

Наразі хлопець навчається у десятому класі в обласному науковому ліцеї. Він готується до міжнародної олімпіади з економіки, яка відбудеться у вересні 2024 року. Перед цим він пройшов три етапи національного відбору. Підготовкою ліцеїста займається кандидатка економічних наук та методистка ліцею Юлія Вашай.

"Він про саму олімпіаду дізнався в переддень олімпіади. Внаслідок того, що в нього вже було правильно сформоване економічне мислення, йому вдалося пройти до наступного етапу. Зараз наше основне завдання — мати гарне теоретичне підґрунтя для того, щоб можна було його разом із практичним поєднати. Я думаю, що дуже важливо буде саме про міжнародні події знати досить непогано, про глобальні тенденції, що відбувається у світі", — розповіла вона.

Олександр вивчає економіку чотири місяці, тому що не мав такої дисципліни у ліцеї.

"Коли пройшов на другий етап, я дуже здивувався, і тоді ми почали посилено готуватися. Вчителька дала мені книжку "Економіка для початківців", я тоді почав із самих низів. Дізнався, що таке економіка, зрозумів, що мав дуже хибні про неї поняття, що це не тільки фінанси, не тільки кредити, банки. Зрозумів, що це просто наше повсякденне життя, це прийняття рішень", — пояснив учень.

Десятикласник здобув четверте місце у національному фіналі в травні й потрапив до п'ятірки учнів, які представлятимуть Україну на міжнародній економічній олімпіаді в Афінах.

"Що стосується міжнародного етапу, то я вважаю, що поки ще не дуже готовий. Не дарма ж нам зробили в серпні підготовку в Тбілісі. Я від неї очікую насправді багато, а також влітку я сам також буду готуватися. Я вважаю, що зможу там гідно представити країну".

Читайте також