Луганський університет, що переїхав до Рівного, навчає більше 1000 студентів

Луганський державний медичний університет, що був релокований з Рубіжного до Рівного, навчає більше тисячі студентів.

Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

З початку російського військового вторгнення в Україну Державний заклад «Луганський державний медичний університет» був позбавлений можливості працювати у звичайному режимі. Крім того, виникла реальна загроза життю та здоров’ю працівників та студентів університету. Тому заклад був релокований на підставі наказу МІністерства охорони здоров'я.

Нині близько 400 іноземних та 800 українських студентів нині опановують професії у галузі медицини в Луганському державному медичному університеті.  

За словами ректора ДЗ «Луганський державний медичний університет» Сергія Смірнова, університет буде працювати та розвиватися у Рівному, цьогорічна вступна кампанія дала змогу вступити 300-ам студентам до закладу.

«Незважаючи на всі труднощі, новий навчальний рік на новому місці розпочався за планом.Завдяки злагодженій роботі керівництва області, інтерни та студенти старших курсів розпочали навчання вчасно. Студенти молодших курсів допоки займаються онлайн, однак в найближчій перспективі – офлайн», - розповів заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Додамо, що вступна кампанія для іноземних студентів триває. 

 

 

Читайте також