Лукашенко не дасть нанести удар в спину росії та, за потреби, підніматиме свої війська - ЗМІ

Самопроголошений президент РБ Олександр Лукашенко завив, що через його країну по російських військах не буде нанесений удар і закликав "прикрити" кордони з Україною, а також зауважив, що за необхідности буде піднімати по тривозі військові форсування.

Про це повідомляє провладне білоруське інформагентство "Белта"

"Не треба нам дорікати, що ми там в Україні збираємося воювати та інше. Нам треба захистити свою вітчизну. І що стосується підтримки Росії, ще раз підтверджую: через Білорусь жодного удару в спину, в бік, збоку, з флангів по російських військах бути не повинно. І не буде".

Окрім цього Лукашенко нагадав, що вже доручав військовим підрозділам пропрацювати на практиці  їхні на кордоні з Україною з урахуванням "досвіду протидії". Він також назвав "небезпечною" ситуацію в умовах війни Росії проти України. Тому закликав підконтрольну йому владу нічого не боятися і піднімати по тривозі не лише регулярні війська, але й народне ополчення, яке начебто формується.

"Не треба нічого боятися. Треба нам підняти по тривозі якусь військову частину за нормами воєнного часу, значить, треба. Треба відмобілізувати її, щоб ми бачили, чи живі люди, які приписані до цієї частини, значить, треба її відмобілізувати. Треба територіальну оборону підняти, значить, треба. Треба народне ополчення - перевірити там на місці, що це за бійці у нас будуть, і яка в них зброя, значить, треба".

Нагадаємо, що військові навчання в Білоруссі продовжили до 24 вересня. 

Читайте також