Любовні романи, що точно будуть цікавими рівнянкам

Книжковий інтернет-магазин Booklya склав власний рейтинг цікавих фактів про любовні романи. По-перше, цей жанр літератури найбільш популярний у світі, але при цьому - найменш шанований критиками. По-друге, в США - а там, як відомо, статистика точна, - більше як 80% читачок романів заміжні та мають вищу освіту. Тобто, левову частку читачок складають аж ніяк не дурненькі дівчатка або домогосподарки-пенсіонерки. Ну і, по-третє, кількість чоловіків серед шанувальників любовних романів останнім часом неухильно зростає... Пропонуємо вам 12 романтичних новинок, які рекомендуємо прочитати вже цієї весни!

 

"Де живе щастя", Джоджо Мойес

Не дивлячись на милу та ніжну назву, книга оповідає про сімейні будні, непорозуміння і сварки в родині, пошуки себе, старість. Люди, їх долі та вчинки - в цьому романі їх безліч, вони майстерно сплетені між собою. Розповіді про них доповнені реалістичними діалогами й описами затишних місць. У центрі оповідання - 35-річна Сюзанна, яка вирішила одного разу відкрити власний магазинчик. Хіба вона думала тоді, що це не тільки змінить її відносини з близькими, але й повністю переверне все життя? Адже саме цей маленький магазинчик з його дивними речами і дивовижною атмосферою привів у її світ нових друзів і нове кохання ...

 

 "Кав'ярня на березі океану", В'ячеслав Прах

Це продовження попередніх відомих романів автора, в якому минуле Парижа знову його наздоганяє. Роза і Париж живуть на маяку. Навколо них – тільки океан. Вони цілком насолоджуються товариством один одного. Але раптово на маяку починають відбуватися дивні речі. У місцевій кав'ярні, де закохані часто бувають, їм раптом зустрічається незнайомець і розповідає неймовірну історію. Одного разу в його голові виник образ найкрасивішої дівчини, він намалював її, а потім мигцем побачив у реальному житті. З того часу він розшукує її. Але яке ж здивування Рози та Парижа, коли на наступний день вони зустрічають цю дівчину в цьому ж кафе ... Це не просто любовний роман, тут ви знайдете елементи містичного трилера і навіть заплутаного детектива. У цій книзі трапитися може все, що завгодно. Навіть диво!

 

 "На світлій стороні", Холлі Смейл

Серія книг про дівчину-гика можна назвати відмінним антидепресантом: легкі, динамічні романи підходять для читання в будь-який час року і в будь-якому віці, хоча головні їх герої - зовсім ще юні й необтяжені життєвими проблемами. У новому романі Гаррієт в компанії своєї валізи-панди відправляється в Париж на Тиждень високої моди. У поїздці дещо недолуга головна героїня потрапляє в усі можливі й неможливі безглузді й кумедні ситуації, ну а читачам залишається тільки переживати та вболівати за хороший результат її бід. Адже цій дівчинці під силу перетворити в хаос не тільки власне життя, але й увесь світ моди! 

 

"Між минулим і майбутнім", Карен Уайт

Книга однозначно сподобається тим, хто цінує витончений психологізм і вірить в те, що повороти долі - навіть ті, що спочатку здаються покаранням, можуть мати щасливий фінал. У минулому, коли сестри Єва та Елеонор були ще підлітками, трапилася трагедія, в результаті якої Єва стала прикутою до інвалідного крісла. У тому, що трапилося, вона звинувачує молодшу сестру, та й Еллі теж вважає себе винною. Це почуття росте в ній з кожним днем, адже крім того вона таємно закохана в чоловіка Єви... Щоб хоч якось відволіктися, Еллі береться доглядати за старенькою, яка пережила Другу Світову війну. Поступово, дізнаючись про долю бабусі, жінка починає краще розуміти себе, по-новому дивиться на своє минуле і знаходить надію виправити майбутнє.

 

"Ласкаво просимо в реальний світ", Керол Метьюс

Казка про Попелюшку на новий лад: в ролі головної героїні виступає офіціантка Ферн, яка мріє про кар'єру співачки, але ледве зводить кінці з кінцями. Принц - знаменитий лондонський оперний співак, до якого одного разу потрапляє Ферн, щоб тимчасово замінити відсутнього секретаря. А роль хрещеної феї взагалі виконує місцевий рок-н-рольщик! Правда, події казки все ж дещо нестандартні. Головна героїня всіляко противиться своєму щастю, наполегливо упускає шанс за шансом, відсуваючи виконання своєї заповітної мрії. Талант Ферна рівнозначний її упертості та нестриманості. Але, завдяки доброзичливцям з оточення, історія все ж закінчується класичним хепі-ендом. Інакше це була б не казка для романтиків!

 

"Промінь надії", Міранда Дікінсон

Абсолютна новинка з категорії любовних романів! У дівчини на ім'я М. не щастить: зовсім недавно вона втратила дідуся, а тут ще й хлопець зрадив... Для того, щоб відволіктися, вона починає відвідувати будинок пристарілих, де знайомиться з Рені - колишньою співачкою, ба більше, кумиром вже покійного дідуся героїні... Міранда Дікінсон, автор цього роману, з дитинства мріяла написати книгу, яка б її прославила. На сьогодні в американки в портфоліо цілий ряд бестселерів. Чи стане ця книга тим самим знаковим романом? Читайте і робіть висновки самі.

 

"Остання любов", Нора Робертс

Міцна дружба, хороші сімейні стосунки - це те, що завжди присутнє в книгах Нори. Любов в її історії йде ніби між рядків, а суть полягає в особистих якостях героїв роману: вони працьовиті, талановиті в тій чи іншій сфері, розумні. Тут немає якого б то не було величезного протистояння, награних емоцій і неправдоподібних сцен .... Хоча ... чи буває в житті таке, щоб красива, успішна дівчина дбайливо зберігала пластмасове колечко з автомата, яке їй подарував «наречений» ще в 6 років? Оуен донині вважає Ейвері найкращою подругою, а вона жартома продовжує називати його нареченим. Але, як відомо, в кожному жарті - лише частка жарту ...

 

"Поклик ангела", Гійом Мюссо

Черговий бестселер від популярного французького автора. Авторський стиль Мюссе легко впізнати: романтична складова в поєднанні з психологічним підтекстом, і все це - доступною, живою мовою. До речі, в цій книзі автор додає ще одну сюжетну лінію - детективну, так що роман підкорить любителів різних жанрів літератури. Починається ця історія з мобільного телефону. Точніше, двох: саме ними випадково обмінюються головні герої роману, випадково зіткнувшись в аеропорту. Але сучасний мобільний телефон - це вже не просто засіб для зв'язку, а цілий мікросвіт, здатний розповісти про свого власника багато цікавого - як позитивного, так і не дуже. Джонатан знаходить в телефоні Маделин щось, що змушує його тут же почати шукати зустрічі з дівчиною. Та й та не втрачала час даремно. Наступне місце зустрічі пари - в Нью-Йорку. І їм є що розповісти один одному, а заодно розгадати загадку, яка колись ледь не довела дівчину на той світ...

 

"Ніяк не менше", Анна Тодд

Заключна книга серії про Лендон. Саме в ній розкривається головна інтрига, яка тягнулася протягом попередніх шести романів серії «Після ...». Книжковий серіал оповідає про непрості взаємини зразкової дівчинки Тесс і поганого хлопця Хардина, в зовнішніх рисах якого вгадується один з вокалістів гурту One Direction. Взагалі історія появи першого роману дивує, захоплює і розчаровує одночасно. Анна зізнається, що написання його було для неї просто розвагою. Вона - молода дівчина, фанатка популярного в США бойз-бенду OD, «Сутінків» і «50 відтінків сірого». «Мені завжди потрібно більше. Коли я дивилася кліпи OD, мені було цікаво, що відбувається за лаштунками. Коли читала книги Еріки Джеймс, хотіла більше подробиць про життя її героїв. Так і з'явилася ідея написати свою книгу... » - пояснює початок своєї літературної кар'єри дівчина. Ну а далі виявилося, що не їй одній потрібно більше, і романи почали виходити один за іншим.

 

"Музика місячного світла", Ніна Георге

Маріанне 60 років і вона нещасна: вона ніколи не робила того, чого хотілося б саме їй, жила сорок років в тіні чоловіка, який її не любить і взагалі не помічає. У розпачі жінка вирішує звести рахунки з життям. А де ж найкраще це зробити, якщо не в найромантичнішому місті світу - Парижі? Але її планам не судилося збутися. Невдала спроба самогубства перемикає в ній важіль і підштовхує до немислимого плану: героїня вирішується втекти та нарешті пожити для себе. Так вона опиняється в маленькому прибережному містечку Французької Бретані... Ця приголомшлива книга демонструє, як жителі маленького містечка можуть змінити життя однієї людини, і як одна людина може змінити майбутнє жителів цілого міста...

 

"Цукрова королева", Сара Едісон Аллен

27-річна Джозі живе разом з матір'ю в одному з найшикарніших будинків їх маленького містечка. Це селище поблизу гірськолижного курорту відоме через батька Джозі, що, на жаль, вже давно помер. Мати дівчини також зовсім постаріла. Вона нестерпна, як будь-яка стара людина. Але Джозі намагається максимально їй догоджати в надії вимолити прощення за свої дитячі витівки, про які в містечку пам'ятають досі. Вона мріє жити власним життям: дізнатися, що таке любов, подорожувати, приймати самостійні рішення. Але єдина її радість в реальному житті - це солодощі, які вона ховає в шафі й поїдає потайки від мами та служниці. Одного разу замість коробки з цукерками в її шафі виявляється незнайомка - місцева дівчина легкої поведінки! Вона збирається влаштувати особисте життя Джозі... Смачна, казкова історія для всіх любителів солодощів, а також тих, хто вірить в чудеса.

 

"Кожен твій подих. Там, де закінчуються слова, починається танець", Ірені Као

Цей роман про пристрасть і зраду, танці до ранку і поранені серцях, які шукають любов. Для головної героїні любов обернулася ненавистю, життя виявилася брехнею, і все, що їй залишалося - втекти. Якийсь невловимий інстинкт привів її на Ібіцу, де ночі без сну, танці під зоряним небом і магія чуттєвості витає навіть у повітрі. Все це подарує дівчині надію на зцілення. Але чи не призведе новий яскравий шлях у прірву? Відповідь на це питання може підказати тільки серце!

Підбірку зробила Марьяна Альфавицкая

Читайте також