Люди в паніці намагаються евакуюватися, - мер Енергодара про ситуацію на ЗАЕС

У Енергодарі вже кілька днів російські військові обстрілюють територію Запорізької АЕС. Такі дії становлять небезпеку не лише мешканцям міста та наближених населених пунктів, а й сусідніх країн. До слова, Запорізька АЕС є найбільшою станцією у Європі.

Персонал станції досі перебуває там, піддаючись катуванням та постійному психологічному тиску. Про це в ефірі 24 каналу розказав міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

Люди панікують та намагаються евакуюватися

За його словами, усе це створює величезну небезпеку, яка може вилитися у найгірші наслідки. Він переконаний, що ми та й увесь світ повинні бути до цього готовими.

Розуміючи це, мешканці тимчасово окупованого Енергодара задля своєї безпеки намагаються евакуюватися на територію, підконтрольну Україні. Попри те, у величезній черзі на блокпосту у Василівці, звідки можна виїхати до Запоріжжя, потрібно чекати 5 – 6 днів, люди все одно готові йти на такий крок.

За приблизними підрахунками, з Енергодара виїхало близько половини мешканців. До повномасштабного вторгнення населення міста нараховувало понад 50 тисяч людей.

Через збереження та наростання ядерної та радіаційної загрози у місті паніка та бажання евакуюватися у містян, ймовірно, зростатиме. Про це Дмитро Орлов сказав в ефірі загальнонаціонального марафону новин.

"Це може стати наступним кроком до гострішої проблеми з фахівцями, які обслуговують АЕС. Ми вже маємо відтік фахівців, які не вважають, що вони їхня безпека буде гарантована, якщо вони продовжать роботу на станції",– пояснив міський голова Енергодара.

Читайте також