Махінації під час тендеру: на Рівненщині до бюджету вимагають повернути майже 2,4 млн грн

На Рівненщині прокуратура через суд вимагає повернути до бюджету майже 2,4 млн гривень через махінації під час тендеру.

Повідомляють у Рівненській обласній прокуратурі.

У ході одного з моніторингів встановлено, що під час проведення тендеру керівники двох приватних підприємств-учасників діяли у змові, з метою отримання найбільш вигідних для себе умов.

Так, у 2020 році під час проведення тендерних закупівель між одним з підрозділів ДП «НАЕК «Енергоатом» та підприємством-переможцем укладено договір поставки конструкційних матеріалів – ізоляторів. За цю продукцію приватне підприємством отримало 2 385 324 гривень.

Однак, органами Антимонопольного комітету України встановлено, що «конкуренти» подали схожі додатки, синхронно завантажили файли з однієї ІР-адреси та мали фінансові зв'язки. Такі антиконкурентні дії, зрештою, спотворили результати торгів, що призвело до укладення договору, який завідомо суперечить інтересам держави і суспільства, з умислу однієї зі сторін.

Відтак, Вараська окружна прокуратура звернулась до Господарського суду Рівненської області з позовом щодо визнання недійсним договору про надання послуг та стягнення на користь держави майже 2,4 млн гривень.

 

Читайте також