Малий та середній бізнес забезпечує роботою більшість мешканців Рівненської області

http://www.rv.gov.ua

На Рівненщині стабільно працює господарський комплекс області. Це результат діяльності роботодавців та платників податків, передусім у промисловості, сільському господарстві, торгівлі, на транспорті, у будівельній галузі, повідомив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко на колегії обласної адміністрації:

«В області зросли на чверть доходи місцевих бюджетів, на 27 %– внесок на загальнообов‘язкове державне соціальне страхування, на 10 % -реальна заробітна плата, скорочення боргів із оплати праці з початку року на третину, зменшення на 10 відсотків загальної чисельності зареєстрованих безробітних».

Належна робота господарського комплексу залежить від налагодження системних партнерських взаємовідносин бізнесу і влади.

«Хочу зазначити, що на сьогоднішній день саме малий та середній бізнес є основним роботодавцем та виробничником у регіоні. Суб‘єкти малого та середнього підприємництва забезпечують понад 87 %від загального обсягу реалізованої в області продукції. 92 відсотки від усіх зайнятих – це працівники на малих і середніх підприємствах», - розповів Ігор Тимошенко.

Саме тому в області приділяється велика увага до проблем бізнесу, створення сприятливих умов для започаткування та ведення власної справи.

Діє обласна програма розвитку малого та середнього підприємництва. 

У цьому році запровадили відшкодування з обласного бюджету для суб‘єктів малого та середнього підприємництва плати за користування кредитами, отриманими для реалізації інвестиційних проектів. Компенсацію отримають підприємства, які працюють у сфері молочного скотарства, деревообробки, вирощування зернових і технічних культур, транспортних перевезень та обслуговування автомобілів, виробництва будівельних матеріалів, електромонтажних робіт та оптової та роздрібної торгівлі.

На реалізацію проектів-переможців виділено цільові кошти обласного бюджету у сумі понад 400 тис. грн. Це дозволить зазначеним суб‘єктам господарювання здешевити кредити на загальну суму щонайменше 5 млн. грн.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також