Масове звільнення працівників стоматполіклініки на Рівненщині: в РДА обіцяли розібратись

Фото - Фейсбук

Директор КНП «Дубровицька районна стоматологічна поліклініка» Дубровицької районної ради Микола Петрушко ініціював звільнення 24 працівників. Люди звернулися зі скаргою до Дубровицької районної державної адміністрації.

Про це повідомляє видання "Моя Земля - Моє Полісся" із посиланням на радника голови Дубровицької районної державної адміністрації Віталія Гладковича.

Як повідомив радник голови райдержадміністрації Віталій Гладкович, голова райдержадміністрації Олександр Гузич спільно з головою районної ради Миколою Кухарцем за участю директора підприємства Миколи Петрушка та представників трудового колективу попередньо розглянули дане колективне звернення та вислухали претензії працівників даного підприємства до свого керівника. Під час цієї зустрічі директор підприємства також висловив невдоволення щодо роботи своїх працівників.

Повідомляється, що працівників планували звільнити 30 травня, однак після втручання голови РДА Олександра Гузича процес вдалося призупинити. Деякі працівники пішли у відпустку без збереження заробітної плати на період до завершення карантину, після завершення якого підлягатимуть скороченню. Однак, йдеться в повідомленні, керівник закладу був проти надання такої відпустки працівникам і відстоював намір скоротити ряд працівників, в тому числі, і тих, хто заявляв до нього свої невдоволення.

При попередньому розгляді колективного звернення працівників даного закладу основною причиною для прийняття керівником рішення про скорочення працівників стала відсутність коштів на виплату заробітних плат та на утримання даного закладу. Зважаючи, що стоматологічні послуги є перспективною і прибутковою діяльністю, яка з якихось причин не розвивається в даному комунальному підприємстві, радник голови РДА припускає, що за таким скороченням можуть існувати насправді зовсім інші завуальовані обставини. Зокрема, припускається, що скорочення могло бути направлене, не лише на звільнення певних працівників з роботи.

Повідомляється, що на даний час назрів гострий конфлікт всередині колективу між працівниками і керівником, внаслідок якого робота підприємства відбувається у психологічно напруженому режимі та надалі дестабілізується.

Окрім того, повідомляється, що при попередньому розгляді колективного звернення працівників даного підприємства керівником і працівниками озвучено, що у даному підприємстві працівники здійснюють оплату готівкових внесків, витрачання яких сторони даного конфлікту оскаржують, а заробітна плата виплачується в надзвичайно малому розмірі.

Також радник голови Дубровицької райдержадміністрації Віталій Гладкович звертає увагу, що у даному випадку має місце масове звільнення працівників, що передбачає утворення відповідний комісії. А оскільки такої комісії не створювали - має місце порушення законодавчої процедури.

Враховуючи обставини, радник голови Дубровицької райдержадміністрації рекомендує витребувати письмове пояснення у директора поліклініки Миколи Петрушка та провести перевірку діяльності КНП «Дубровицька районна стоматологічна поліклініка» та призупинити дію наказу директора про звільнення працівників.

Читайте також