Масштабна пожежа у центрі Рівного: вночі підпалили ресторан "Ліон" (ФОТО+ВІДЕО)

Сьогодні, 5 листопада, вночі близько пів на 3 годину у центрі Рівного на вулиці Соборній на території парку культури і відпочинку ім.Шевченка масштабна пожежа трапилася у ресторані "Ліон".

За словами речника Служби порятунку області Дмитра Мельника, площа пожежі в закладі охопила 100 квадратних метрів. Аби її погасити, прибуло п'ять відділень бійців ДСНС, а це - близько 30 чоловік особового складу. Майже три години знадобилося їм, аби повністю погасити вогонь.

Встановлено, що загоряння відбулося із тильної сторони, де розташовані підсобні приміщення. У поліції наразі озвучують версію, що причиною пожежі став підпал. За словами правоохоронців, у приміщенні мангальної зони ресторану виявили залишки автомобільних шин із різким запахом паливно-мастильних матеріалів.

Відтак, за цим фактом поліцейські і відкрили кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу). Наразі на місці події слідчі та вибухотехніки ГУНП у Рівненській області проводять додатковий огляд. Правоохоронці продовжують працювати на місці події.

Внаслідок пожежі знищено приміщення з тильної сторони ресторану та частково дах 2-поверхової будівлі. Натомість обладнання ресторану вдалося врятувати. 

Також стало відомо, що у пожежі постраждала одна людина - під час спроби самостійно загасити вогонь до приїзду пожежників термічні опіки обличчя і рук 1 та 2 ступенів отримав охоронець закладу 49-річний рівнянин. Зараз ним опікуються медики. 

Нагадаємо, 6 серпня цього року у жахливій ДТП на трасі "Київ-Чоп" трагічно загинув власник ресторану "Ліон" Анатолій Онищук, який також був власником ФК «Малинськ».

Читайте також