Масштабну реформу транспорту розпочали у Рівному

До розробки заходів реформи залучили відомого експерта із транспортного планування та міської мобільності Антона Гагена. Він підготував аналітику і рекомендації щодо транспорту у місті і першочергових заходів з покращення ситуації. Її сьогодні презентували під час спільної прес-конференції виконувач обов?язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян та представники ГМ "ОПОРА".

Експерти відзначають, що у Рівному вже розпочалися якісні зміни, які покращують ситуацію з заторами та роботою громадського транспорту, але на черзі - розробка і втілення комплексного Плану сталої мобільності, якого раніше в Рівному не було.

Нагадаємо, на початку червня міська влада спільно з Громадською мережею ОПОРА у Рівному розпочали роботу над розробкою Плану сталої мобільності міста. Першим кроком у реалізації цього став аналіз мережі громадського транспорту. Експертиза одного з найкращих експертів в Україні Антона Гагена, який в цьому питанні співпрацював з багатьма містами України і міжнародними організаціями і навіть виступав в ролі консультанта Світового банку, стане підґрунтям для якісних змін і розробки ефективного Плану сталої міської мобільності Рівненської ТГ.

- В рамках реформи роботи Громадського транспорту і реформування транспортної мережі міста, ми вже здійснили важливі кроки: відкриття для транспорту вулиці Здолбунівської. Це дозволило сполучити вулиці Соборну та Степана Бандери. В години пік це значно полегшує рух транспорту. Також відкрили для руху транспорту проїзд до вулиці Симона Петлюри. Це зменшує навантаження на транспортний потік в центральній частині міста, - пояснює секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян. - Сьогодні ми вже маємо попередні експертні оцінки і рекомендації, які ми готові втілити в життя. Хочу подякувати панові Антону Гагену за його роботу і ще раз подякувати нашим друзям та партнерам – ГМ "ОПОРА", які допомагають залучати експертів задля успішного розвитку Рівного.

Серед рекомендацій, на яких акцентують експерти – це вдосконалення безбар’єрності, запровадження електронного квитка, зміна маршрутів таким чином, щоб розвантажити центральну вулицю. Також Антон Гаген рекомендує тролейбусні маршрути зробити магістральними (основними) у місті. Маршрутки та автобуси у такому разі повинні працювати там, де тролейбус не може доїхати. Їхні маршрути вважатимуться допоміжними.

Звісно, в умовах війни не всі заходи в рамках транспортної реформи вдасться втілити миттєво, але Віктор Шакирзян переконаний, що цю роботу треба розпочинати негайно, щоб місто "не задихалось" в автомобільних заторах.

Читайте також