Матері загиблого воїна з Вараша вручили посмертну нагороду сина

 

Загиблого військовослужбовця із Вараша Дмитра Григоровича Переходька нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

Про це повідомили у Вараській міській раді.

"За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", - йдеться в Указі Президента України №418/2022 від 17.06.2022 р. 

Нагороду матері Героя Вірі Миколаївні Переходько сьогодні вручили міський голова м.Вараш Олександр Мензул разом із першим заступником голови Вараської районної військової адміністрації Юрієм Козярцем та начальником Вараського РТЦ та СП підполковником Андрієм Скляровим.

Дмитро Переходько народився 15 жовтня 1982 року у с.Суховоля, навчався у Вараському ліцеї №4. Чоловік працював на хлібозаводі, згодом у ТОВ "КНМП "ЕПМ". У 2015-2016 брав участь в АТО. 2 травня стрілець-снайпер 68-ї окремої єгерської бригади ім.Олекса Довбуша потрапив під ворожий мінометний обстріл у селі Пречистівка Донецької області. Поховано нашого Захисника на кладовищі у с.Стара Рафалівка.

Читайте також