Майже 100 кухарів зі всієї України підтвердили свої кваліфікації у Рівному

Із початку оцінювання результатів неформального навчання кухарів, з 2016 року, майже сто претендентів зі всієї України подали заявки до Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, з яких 93 впевнено офіційно підтвердили кухарські вміння. А з початку поточного року до навчального закладу звернулося 30 кухарів із різних регіонів.

Талановита Марія Кабацій приїхала із Закарпаття. У Мукачівському районному центрі зайнятості жінці підказали, що можна офіційно підтвердити її кухарські здібності у Рівненському центрі ПТО ДСЗ. Оскільки пані Марія прагнула отримати документ державного зразка про кваліфікацію кухаря, - не роздумуючи подала заявку.  

За словами секретаря кваліфікаційної комісії, старшого майстра РЦПТО Майї Сульжик, жінка гарно підготувалася, першого дня добре здала теоретичний матеріал та отримала один із найвищих балів другого дня за виконання практичного завдання: «Марія дуже акуратно працювала, впродовж приготування робоче місце утримувала відмінно, дотримувалася санітарних вимог, проявила себе охайною та вправною господинею. Її страви смачні, правильно презентовані, якісні та апетитні!».

Кухарка професійно працювала на кухні, - зауважують члени комісії, страви готувала чітко за рецептурою, відповідально, а головне, з душею. Саме тому кухню пані Марії вподобали чоловік, донька і син. Схоже, її родиною став і шкільний колектив, адже сумлінно працює у сільській школі, має чималий досвід роботи та понад усе прагне готувати смачно і якісно. «Строгі вимоги до своєї роботи почала висувати, як повернулася із-за кордону, - поділилася жінка. - А свою професійну кар’єру розпочинала перукарем, проте згодом любов до кухні взяла верх».

Під час підтвердження професійних умінь на навчальній кухні РЦПТО Марія Кабацій працювала за технологічною картою і чудово приготувала суп овочевий з бобовими, биток м’ясний із картопляним пюре, м’ясні пельмені, рибу тушковану з овочами і томатом і вареники ліниві з маслом. Із словами подяки за вибір професії та за відмінну роботу на кухні заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко вручила кухарці омріяне свідоцтво. Відтепер вона кваліфікований робітник, а отже претендує на нове професійне зростання.

За інформацією Рівненського центру

професійно-технічної освіти державної служби зайнятості

 

Читайте також