Майже 50 тисяч мешканців Рівненщини залишилися без світла

Вчора, 8 лютого, о 17.10 год. сталося аварійне вимкнення повітряної лінії електропередач 110 КВ «Сарни - Клесів», внаслідок чого без електропостачання залишилося 32 тисячі споживачів Сарненського району та понад 18,5 тисяч - Рокитнівського, включно з об’єктами соціальної сфери, котельні, адміністративні приміщення тощо.

Споживачів перезаживили від мереж Житомирської області та Дубровицького району і через 35 хвилин їм було відновлене електропостачання.

За кілька годин працівники «Рівнеобленерго» виявили на одній з опор високовольтної лінії пошкоджені скляні ізолятори - найімовірніше внаслідок пострілів з вогнепальної зброї. Саме це пошкодження призвело до короткого замикання та аварійного вимкнення. Про подію повідомлено ГУ НП в Сарненському районі.

Більше 200 споживачів залишилися без електропостачання у Дубенському районі. Йдеться про села Острів, Княгинин, Молодіжне.

Тут невідомі злили понад 800 кг трансформаторної оливи з чотирьох трансформаторів на ТП району. Один з них вийшов з ладу.

Повідомлення про знеструмлення почали надходити сьогодні вранці. Про крадіжки було одразу ж сповіщено поліцію.

Між тим, лише від початку року на Рівненщині сталося понад десяток подібних крадіжок. А у 2017 було злито майже 5 тон оливи з 29 трансформаторів. Загалом минулоріч було пошкоджено 54 об’єкти та здійснено стільки ж крадіжок електрообладнання, чим завдано збитків підприємству на суму понад мільйон гривень.

Якщо Ви володієте інформацією про злочинців – прохання не покривати їх і повідомляти про обставини злочинів за номером Нацполіції 102 або за номерами кол-центру ПрАТ «Рівнеобленерго» (0362) 694-298 або 694-279 (телефони цілодобові). Анонімність гарантовано!

Якщо надана Вами інформація дозволить затримати зловмисників, «Рівнеобленерго» також ґарантує винагороду у 15 тисяч гривень.

 

Читайте також