Мажор із Рівного побив працівницю ЖК на Київщині

Син соратника Медведчука Михайла Бузинарського Андрій Бузинарський побив працівницю ЖК у Вишгороді. 

Про це повідомляє Суспільне. 

Інцидент стався ще 29 травня в ЖК "Ольжин Град". 

За словами однієї з мешканок ЖК, у той день Андрій Бузинарський застряг у ліфті 4-го під’їзду, з ним на зв'язок вийшла 60-річна працівниця ЖК:

“Вона вийшла з ним на диспетчерський зв'язок, повідомила, що ліфт вийшов з ладу, що потрібно його перезавантажити. Він почав на неї кричати, казати "швидше це робіть", нецензурною лексикою до неї сипати. Вона перезавантажила ліфт, але це нічого не допомогло. Вона вимушена була викликати аварійну службу, повідомила про те, що він мусить зачекати. Він дуже агресував, почав погрожувати їй, почав ногами бити ліфт, роздирати руками ліфтові двері. Вибрався він з ліфта, не дочекавшись аварійну службу, побіг з четвертого у перший під'їзд і там на неї напав, і побив”, - каже Оксана (ім'я змінено в цілях безпеки). 

Напад зафіксувала камера спостереження у під'їзді ЖК. На відео видно, як жінка відчиняє двері і виходить з під'їзду. У цей момент чоловік, подібний на Андрія Бузинарського, зустрічає її на порозі і за одяг тягне всередину приміщення. Потім б'є її по обличчю. Від удару жінка падає, але чоловік наносить ще один удар. Під час цього до під’їзду заходить чоловік, який, за словами Оксани, і зупинив побиття, пригрозивши викликати поліцію.

За інформацією Lenta.ua, Бузинарський почав погрожувати і показувати посвідчення працівника Національної гвардії чоловікові, який зайшов до під’їзду. Повідомляється, що під час затримання Бузинарський вів себе агресивно та напав на одного з поліцейських. 

Зі слів мешканки ЖК Оксани, після отриманих травм побиту жінку госпіталізували.

Мешканці ЖК “Ольжин Град”, каже Оксана, відчувають небезпеку через проживання Андрія Бузинарського у їхньому будинку. Через це жінка просить не публікувати її ім’я та прізвище.

“Зараз він (Андрій Бузинарський. – Ред.) перебуває на волі. Він дуже агресивний. І вже вчора (наступного дня після інциденту. – Ред.) були зафіксовані факти вчинення нових хуліганських дій”, – розповідає Оксана.

Сам Андрій Бузинарський сказав, що не володіє інформацією про цей інцидент. На пряме запитання журналістки, чи він бив працівницю ЖК “Ольжин Град”, він відповів так:

“Ну, ніяку жінку... Я взагалі – учасник бойових дій. Я воював, отримав чотири травми, є відповідні документи, акти. Зараз я взагалі на лікарняному, проходжу лікування. Я не знаю, що там пишуть”.

Натомість, як повідомили джерела в правоохоронних органах, ДБР проводить розслідування за фактом того, що військовослужбовець Національної гвардії Андрій Бузинарський побив працівницю ОСББ “Ольжин Град” Вишгороді. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження).

У пресслужбі Північного Київського територіального управління Національної гвардії України підтвердили інформацію про розслідування ДБР. Також командування військової частини, в якій служить Андрій Бузинарський, повідомило про інцидент Дарницьку спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Центрального регіону України.

Після службового розслідування будуть вирішувати про подальшу службу чи відсторонення Бузинарського.

У Нацгвардії також повідомили, що впродовж місяця влітку 2023 року Бузинарський виконував бойові завдання на Лиманському напрямку, але був виведений у зв’язку з мінно-вибуховою травмою.

Додамо, що Андрія Бузинарського звільнили від відповідальності у справі щодо погроз вбивством рівненській журналістці Інні Білецькій. 

Читайте також