Медалістка з Вараша - єдина на Рівненщині отримала максимальні 200 балів за тест з біології

Фото - Суспільне

Випускниця Вараського ліцею № 2 Дарина Брик — одна з 65 учасників НМТ на Рівненщині, які отримали максимальні 200 балів. При цьому, вона — єдина в області отримала такий результат за тест з біології.

Суспільному Дарина Брик розповіла, що складати НМТ з біології вирішила ще два роки тому. Й у 10-11 класах готувалася до цього, переважно самостійно.

"Спочатку було складно — потрібно було багато всього вчити і мати самодисципліну. Треба було дуже багато часу виділяти на вивчення біології. Інколи доводилося обирати: піти погуляти чи займатися, але я розуміла, що щоб досягти результату — треба сидіти і вчитися".

Випускниця розповіла, що готувалася до складання тестів самостійно, у вчительки з біології брала матеріал для вивчення і тести, а інші предмети студіювала на онлайн курсах. Вона запевнила, що не хвилювалася, коли писала тест:

"Налаштувала себе так. До того я багато тестів пройшла, виходило добре. Тому я йшла на екзамен з думками, що на скільки знаю — на стільки й напишу. Тест тривав довго і я вже була стомлена і коли сказали, що маю 200 — не повірила. Єдине моє відчуття — полегшення, бо це було непросто. Я радію, що врешті склала тест. І склала його добре".

З обов'язкових предметів НМТ Дарина Брик має такі бали:

  • українська мова — 177;
  • математика — 194;
  • історія України — 191.

Школу Дарина закінчила зі золотою медаллю і хоче вступати до Національного медичного університету ім. Богомольця.

Майбутнім випускникам, які теж хочуть отримати високі бали з НМТ, дівчина порадила:

"Скласти розклад своєї підготовки до тесту і щоб була дисципліна. Коли ти знаєш, що тобі конкретно треба сьогодні зробити, все організованіше і простіше. І варто проходити дуже багато тестів. Бо часто питання трапляються з попередніх років і це дуже допомагає".

Вчителька Валентина Веремчук, яка викладала Дарині біологію у школі, зазначила, що дівчина не брала участь в олімпіадах з біології, лише з хімії:

"Я вважаю, що такий результат — це повна заслуга дитини. Вона надзвичайно старанна, наполеглива, як ставить перед собою ціль, обов'язково її досягає. Маму Дарини я теж готувала до вступу і вона за співбесідою пройшла до Київського університету Богомольця. Бачите, через 20 років і в дитини вийшло".

Зі слів вчительки, багато завдань із біології розраховані на логіку, тому вона наставляла свою вихованку, як їх пройти:

"Окремі тільки завдання є, що конкретно треба розв'язати задачку чи відповісти. Більшість — на логіку, і для цього треба визначити ключове слово. То я її так і наставляла: ключове слово знайдеш — правильна відповідь буде. Вона мені потім казала, що так і робила".

Читайте також