Мер Дубна відмовився від частини премій

Міський голова Дубна Василь Антонюк попросив скасувати йому частину премій на три місяці. 

Про це повідомляє Суспільне. 

Як зазначається, на позачерговій сесії Дубенської міської ради депутати проголосували за те, щоб з 1 січня по 31 березня 2024 року змінити розмір преміювання мера. У пункті, дію якого тимчасово зупиняють, йдеться про те, щоб Василю Антонюку "здійснювати щомісячні преміювання та преміювання до державного свята — Дня незалежності України та професійного свята — Дня місцевого самоврядування у розмірі 80% посадового окладу, з урахуванням надбавки за високі досягнення у праці".

За словами Василя Антонюка, він сам ініціював скасування частини преміювання, щоб гроші передати на купівлю дронів. Він зазначив, що інші працівники всіх відділів та управлінь міської ради мають взяти приклад.

"По штатному розпису, мій посадовий оклад – 15 тисяч гривень. З них 80% - це 12 тисяч. Тобто за три місяці, з вирахуваннями, вийде орієнтовно 30 тисяч гривень. І якщо так само всі працівники міської ради передадуть зі своїх заробітних плат по декілька тисяч, то вийде нормальний дрон", – додав Василь Антонюк.

Згідно з офіційними даними, орієнтовна зарплата міського голови Дубна з січня по травень 2023 року складала майже 68 тисяч гривень на місяць — це сума до оподаткування.

 

Читайте також