Мер Рівного налаштований оптимістично щодо полегшення карантину у місті

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Міський голова Рівного прокоментував ситуацію із виходом міста з карантину. Володимир Хомко сподівається на те, що місто вийде з кризи легше, ніж інші регіони.

"Ніхто не має такого досвіду – життя на карантині та після нього. Ця ситуація з нами вперше, тож не знаємо, скільки ще триватимуть обмеження, чи не доведеться їх вводити повторно. Очевидно, що цей карантин змінить наше сприйняття життя, мабуть, буде й переформатування стосунків між державами на фоні ситуації на ринку нафти", - розповів пан Хомко журналістам газети "7 днів".

За словами мера, складною є ситуація у тих містах, де наявні великі підприємства, які зупинялись на період карантину. У Рівному, до слова, з таких гігантів є завод "Азот", який не зупиняв свого функціонування. Спад економіки у регіоні все ж буде, адже громадяни втратили свої прибутки, аграрії - ринки збуту товарів. Рівне стабільності економіки області залежить і від заробітчан, надходжень від яких не буде. Однак міський голова повний оптимізму.

"Я сподіваюся, що Рівне вийде з кризи легше, ніж інші регіони України", - зазначає пан Хомко

Наразі найбільше страждає освіта, култура та спорт. Через заборону концертів, змагань та навчання у місті та області, всі ці сфери зупинились у розвитку.

Володимир Євгенович зазначає, що особливо прикро за школярів, які цього року закінчують навчання. Адже, скоріше за все, випускних вечорів та останніх дзвоників не буде.

"Боюся наврочити, але поки що завдяки карантину та іншим превентивним заходам ми змогли запобігти такій захворюваності та смертності, як у наших європейських сусідів. З наступного тижня обмеження дещо послаблюються. З моєї точки зору, це дійсно потрібно робити поступово, паралельно моніторячи ситуацію, щоб мати можливість адекватно зреагувати на зміни. Маю надію, що така обережність не дасть можливості нового спалаху і нам вдасться вийти з карантину й більше не повертатися до нього, – зазначив мер.

Читайте також