Мер Рівного підписав угоду тристоронньої співпраці з містами Польщі та Німеччини

Олександр Третяк підписав угоду тристоронньої співпраці Рівного, польського Забже та німецького Ессена.

Про це повідомляють у Рівненській міській раді.

Керівники трьох міст у режимі відеоконференції підписали документ, який передбачає довгострокову співпрацю та допомогу. Таким чином документально закріпили зацікавленість у міжмуніципальному тринаціональному діалозі.

Ця угода діятиме до завершення війни та іще п’ять років після неї. А після цього періоду всі три міста разом визначать форму та термін подальшої співпраці.

Також міський голова Рівного звернувся до обербургомістра Ессена Томаса Куфена, депутатів міської ради Ессена та президента Забже Малгоджати Манька-Шулік і представників керівництва польського міста про сьогоднішні події в Україні.

“Нині ми всі боремося із російською агресією, кожен вкладає свою частину у це протистояння. Україна усіма силами, на жаль, людськими втратами, зруйнованими містами та скаліченими долями боронить не лише своє право розвиватися самостійно. А також захищає усю Європу від нападу нахабного окупанта. Сьогодні війна та військові операції, оборона та фортифікаційні споруди — це наш фронт. Натомість європейські міста тримають свій — гуманітарний — допомагаючи нам гуманітарними вантажами, автівками, спецтехнікою. А завдяки підписаній угоді тепер можемо працювати над залученням нових донорів та допомоги,” - зазначив у виступі міський голова Рівного.

Читайте також