Мер Рівного прокоментував ситуацію із ринком Дикого

Ринок Дикого - найбільший у Рівному. Торгують тут переважно одягом і продуктами. Він належить ПП «Торговий центр-Д». Літера «Д» у назві – тому що «Дикий». Саме це - прізвище підприємця, якому на початку 90-х вдалося приватизувати місце, де зараз знаходиться ринок. 

Його площа  складається із приватних та орендованих ділянок та становить, за інформацією міськради, 43 351 квадратний метр.

Тиждень тому на сайті Рівненської міської ради було зареєстровано петицію «Винесення ринку "Дикого" за межі міста». Автор називає це місце - неорганізованим та брудним міні-районом "шанхай" м. Рівного та просить винести його за  межі міста. Ось повний текст петиції:

«Вказаний ринок перетворився у неорганізований та брудний міні-район "шанхай" м. Рівного. Жодного прибутку місту не приносить. Із-за його існування створюються постійні автомобільні затори у центрі Рівного. Естетичного вид історичного центру повністю спаплюжено. Країна та місто, яка йдуть в Європу має не європейське обличчя, а вигляд секонд-хенду. Прошу перенести вказаний ринок за межі міста, або розділити його на кілька частин та відповідно перенести у різні кінці міста де наявні дороги для доставки вантажу та комфорного добирання покупців»

З цього приводу було чимало обговорень серед містян. Відтак, це дійшло і до мера. З цього приводу він зазначив:

«Треба було думати 25 років тому назад, коли продавали спорткомплекс. Було 80% готового спорткомплексу. Тепер це приватна власність. Ринок можна перенести, але треба подумати про зручний підхід людей.  Ви ж не перенесете ринок так далеко, що пенсіонер ішов 6 кілометрів. Він повинен бути так, щоб людина могла прийти, щось купити й поїхати. Він все-таки, відносно, в центрі міста. Тому, якщо знайдеться така земельна ділянка, де можна було б організувати заїзд і так далі, то можна було б про щось говорити», - зазначив мер Рівного.  

До того ж, він додав, що перенесення ринку може викликати чимале обурення серед підприємців, котрі там орендують місця:

«Там працює майже 2 тисячі людей. Зараз зачепили невеличкий «Моріон»- 30 людей. А як ми 1700 зачепимо?»

Поки що, єдине вирішення цього питання, мер бачить у облаштуванні ринку:

«Навіть, якщо петиція набере достатню кількість голосів, я не вірю, що в найближчий час ми зможемо кудись перенести ринок Дикого. Його треба просто більш-менш окультурити  і зробити пристосованим».

До слова, збір підписів триватиме до 1 квітня. За тиждень петиція набрала 38 голосів. 

Читайте також