Мер Рівного відповів на петицію щодо ліквідації труб, що ведуть у Басів Кут

Мер Рівного повідомив, що питання про виявлення скидань нечистот у Басівкутське озеро, розглядатиме депутатська комісія.

Про це йдеться у відповіді Олександра Третяка на електронну петицію.

Відтак, автор Ігор Кир'янчук зазначає, що слід розпочати ліквідацію каналізаційних труб, які ведуть в озеро.

"Необхідно розпочати ліквідацію всіх каналізаційних труб, котрі ведуть у Басівкутське озеро. Після того, як буде з'ясовано розташування кожної каналізаційної труби, виведеної до озера, їх потрібно буде знищити і зупинити прохід нечистот до води. Таким чином, вдасться значно зменшити забруднення Басівкутського озера  та розпочати порятунок навколишнього природного середовища", - йдеться у петиції.

Однак Олександр Третяк у своїй відповіді зазначив, що на обслуговуванні комунального підприємства КП «Рівненський міський трест зеленого господарства» перебуває лише пляжна частина озера Басів Кут (площею 0.88 га). Тому підприємством постійно проводяться роботи по санітарному прибиранню вказаної території від листя, гілля, сторонніх предметів, випадкового сміття та ін.

Разом з тим питання перевірки територій, прилеглих до озера Басів Кут, для виявлення скидів нечистот буде направлено на розгляд постійно діючої депутатської комісії з питань міського господарства, транспорту, зв’язку та екології.

Читайте також