Мешканець Дубна добровільно віддав поліцейським АТО-шні "знахідки" (ФОТО, ВІДЕО)

Ілюстративне фото

Cьомого лютого до поліції із заявою про добровільну здачу боєприпасів звернувся 30-річний житель Дубна. Чоловік, який зберігав  за місцем проживання корпуси гранати «РГД-5», двох — «Ф-1» та п’ять запалів до них, видав їх правоохоронцям.

Як пояснив дубенчанин, боєприпаси він привіз із зони АТО та зберігав у підсобному приміщенні у недоступному місці. Аби не наражати на небезпеку себе, рідних та оточуючих, вирішив добровільно здати їх у поліцію.

Вилучені три корпуси гранат, п’ять запалів до них направлені для проведення балістичної експертизи. У рамках досудового розслідування встановлюватиметься і походження боєприпасів.

На сьогодні кожен із нас має усвідомити небезпеку та наслідки від незаконного зберігання зброї, боєприпасів чи вибухових речовин. Аби уникнути біди, а подекуди і летальних випадків, правоохоронці звертаються до громадян добровільно видати їх до поліції, як це зробив дубенчанин. А при виявленні небезпечних чи підозрілих предметів бути обережними та у жодному разі не торкатися, не розкривати та не розбирати їх, а одразу повідомити на спецлінії «101» або «102».

Крім того, нагадуємо громадянам, що за носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу статтею 263 Кримінального кодексу України передбачено позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Однак, від кримінальної відповідальності звільняється особа, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також