Мешканець Рівненщини зустрів світанок на горі Мойсея у Єгипті (ФОТО)

Нещодавно дубенчанин Микола Бойко побував на горі Синай (2 285 м.висоти), яку ще називають горою Мойсея. Всі, хто знайомий із Миколою Михайловичем, відають його тонку та дуже добру душу, пише Ксеня Галицька у блозі "Знай більше". 

Йому часто не сидиться на місці, бо дуже любить мандрувати. Нинішня подорож до Єгипту стала особливою для чоловіка. Адже він давно мріяв зустріти світанок на Синаєвій горі. Пан Микола мав прохання до Бога, які хотів озвучити саме там, де Всевишній послав людству 10 заповідей.

Підйом на гору розпочався о 3 годині ночі. Разом із дубенчанином на зустріч світанку йшло чимало людей з різних країн. Кожен йшов із своїми думками. В кожного була своя мета.

Я прийшов сюди, на гору Синай, щоб попросити миру Україні, здоров'я дітям, внукам, близьким і всім українцям, - каже пан Микола. - Цього ранку світанок на горі був особливо красивим. Проміння сонця ніби огортало кожного, хто прийшов на цю зустріч. Це дійсно варто побачити на власні очі, бо жодне фото чи відео не передасть усієї краси.

На вершині гори Мойсея знаходяться православний храм Святої Трійці і маленька мечеть. На північ від церкви під скелею є невелика печера, де, згідно з Біблією, протягом сорока днів і ночей ховався Мойсей (Вих 24:18, Вих 33:20-23).

На північному схилі гори розташований православний печерний храм пророка Іллі і його колодязь, а також православна капличка Богородиці. З півночі біля підніжжя гори стоїть монастир Святої Катерини.

Монастир Святої Катерини дуже вразив Миколу Бойка. Це один з найдавніших, безперервно діючих християнських монастирів у світі. Заснований в IV столітті в центрі Синайського півострова. Оборонна будівля монастиря зведена за наказом імператора Юстиніана в VI столітті. Насельниками монастиря в основному є греки православного віросповідання.

- Тут у монастирі є мощі Святої Катерини. Також тут знаходяться кущі Неопалимої купини (авт.прим.- у Книзі Вихід палаючий кущ, що не згорає, в якому Бог з'явився Мойсеєві). За всі ці століття не раз хотіли посадити кущ і в інших місцях, але ніде він не хоче прийматись та рости. Так само у монастирі є унікальна велика бібліотека, де є дуже багато цінних книг, - розповідає Микола Михайлович.

Наразі мандрівка дубенчанина триває. 

Ксеня Галицька.