Мешканки Рівненщини показали у мережі барвисті хустки (ФОТО)

Фото - Зарічненський будинок культури

Сьогодні, 7 грудня, відзначають День української хустки. З цієї нагоди мешканки Рівненщини вирішили дістати зі скринь бабусині хустки та "вигуляти" їх. Світлини працівниць держустанов, вбраних у хусточки, заповнюють стрічки соцмереж.

Тож, журналісти "Рівне Медіа" зібрали фото, які публікували землячки з барвистими українськими символами.

Зокрема, співробітниці КНП «Центральна міська лікарня» РМР та фольклорний ансамбль «Оберіг» гуртом показали красиві та неповторні хустки. Таким чином жінки привітали українців з Днем хустки.



Також до привітань долучилися працівниці Зарічненського будинку культури.


 

"Започатковане свято з метою, аби об’єднати жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій. Адже з давніх-давен в українських сім’ях оберегом, символом любові й злагоди слугувала саме хустка", - прокоментували у Дубенській РДА.


Красиві та барвисті хустини є у багатох, але справжня розкіш - це автентична хустка, зроблена власноруч предками жінки.

Так на сторінці бібліотеки села Кунин показали світлину саме такої хустки:

"У мене в руках хустка, якій приблизно 80 років. Її сплели моя Хресна, здовбичанка Шолудько Галина Михайлівна 1929 р.н. в роки Другої світової війни. В той час не було можливості придбати обнову. І вона сама придумала: розпустила мішок, з ниток гачком сплела хустку, зробила френзлі. Пригадує, що зав‘язавши її, з подругами ходила колядувати по селі. Заміж вийшла у 1946 році. Всі минулі роки хустка зберігалася у скрині, а тепер - у мене як пам‘ять про Хресну".


 

Показали хусточки і працівниці Рівненського ЦНАПу:

"Команда ЦНАПу у місті Рівному поважає наші українські традиції, береже їх та носить з гордістю і задоволенням".

Читайте також