Мешканку Рівненщини можуть засудити на 10 років за перевезення психотропів через митницю

фото ілюстративне

Судитимуть уродженку м. Вараш за спробу перемістити психотропні речовини через митний кордон України

Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду для розгляду обвинувальний акт стосовно 30-річної уродженки м. Вараш за обвинуваченням у  вчиненні кримінальних правопорушень, що передбачені ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 305 (закінчений замах на переміщення психотропних речовин через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) та  ч. ч. 1, 2  ст. 309 КК України (незаконне придбання, перевезення, зберігання без мети збуту психотропних речовин, у тому числі у великих розмірах).

На підставі зібраних слідчим органів безпеки та прокурором доказів встановлено, що жінка у грудні 2017 року намагалася перемістити контрабандним шляхом з території України до Соціалістичної Республіки В’єтнам 23 таблетки з вмістом особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено. Їх обвинувачена придбала через мережу Інтернет та намагалася провезти із собою з метою особистого вживання під час відпочинку  за кордоном.

Злочинні дії контрабандистки викрили та припинили співробітники Управління Служби безпеки України в Рівненській області, які у міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни) під час обшуку вилучили таблетки, що були поміщені у валізу та замасковані під лікарські засоби.

Крім того, за місцем проживання жінки вилучені особливо небезпечні наркотичні засоби канабіс та кокаїн.

Стосовно обвинуваченої судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з одночасним визначенням грошової застави.

 

Довідково: за вчинення інкримінованих злочинів жінці загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також