Мешканку Рівненщини притягнули до відповідальності за пост у Фейсбуці

42-річну жительку села Більськ Рокитнівського району притягнули до адміністративної відповідальності через розповсюдження недостовірної інформації.

В одній з місцевій груп у соцмережі жінка розповсюдила неправдиву інформацію, що уночі дезінфекцію від коронавірусу буде здійснювати вертоліт. А люди у цей час нібито мають зачинити усі вікна та знаходитись вдома.

Працівники Служби безпеки України в Рівненській області вийшли на жінку. У поширенні цієї інформації рокитнівчанка зізналася, зазначивши, що не знала - правдива вона, чи ні.

На жінку склали адміністративний протокол за статтею 173-1 КУпАП (поширення неправдивих чуток), а матеріали скерували до суду для прийняття рішення. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу в розмірі від 170 до 255 гривень або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку. 

Правоохоронці закликають громадян не поширювати неправдиву інформацію, а використовувати лише офіційні повідомлення органів влади. Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненщини.

Читайте також