Мешканку Сарненщини вкусив скажений кріль

Ілюстративне фото

На Сарненщині запроваджують карантин у зв'язку з виявленим випадком сказу у домашньої тварини.

Таке рішення сьогодні ухвалили на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Сарненській райдержадміністрації.

Наприкінці минулого тижня мешканка міста Сарни звернулася до Сарненської районної державної лікарні ветеринарної медицини з повідомленням про те, що домашній кріль, який напередодні наніс їй укус, загинув.

Фахівці районної лікарні ветеринарної медицини зібрали та направили на дослідження матеріал домашньої тварини. Після проведення експертизи в лабораторії було підтверджено позитивний результат на сказ у кроля.

"Щоб запобігти розповсюдженню спалаху захворювання, провів позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Сарненській райдержадміністрації. Під час засідання заслухав доповіді фахівців, які проводили забір матеріалу та спеціалістів, які провели протиепізоотичні заходи в домогосподарстві. За результатами засідання комісії увалили рішення про встановлення карантинних обмежень по вулицях міста Сарни, які входять в зону можливого зараження", - зазначив голова Сарненської РДА Олександр Кохан.

Читайте також