Мешканці Млинівщини просять побудувати нову школу та садок: нинішня протермінувала час експлуатації та почала обвалюватися

Мешканці села Борбин, що в Млинівському районі Рівненської області, просять збудувати нову школу та дитячий садок. Відповідна петиція зареєстрована на сайті Рівненської обласної ради. Відтак, за словами ініціатора зверенння Руслана Ткача, нині в школі навчається 250 дітей, а дах просів, потріскали стіни та обпадає штукатурка. У тексті петиції зазначено:

 
"Так ось в чому справа, хотілося б нагадати, що наша рідна школа, яка досить довгий час навчала і виховувала дітей нашого села, і не тільки нашого, протермінувала свій час експлуатації. Дах просів, всі стіни в тріщинах різного калібру, в класи тече вода, на голови дітям та вчителям падає облицювальний матеріал «штукатурка» . І при цьому всьому на даний момент там навчаються близько 250ти учнів, які кожного дня з 8мої години ранку до 18тої години вечора трудяться, та здобувають знання для розбудови та розвитку нашого українського суспільства, наражаючи себе на СМЕРТЕЛЬНУ небезпеку, так, саме на смертельну, будемо називати речі своїми іменами. Ніхто не знає, що і де може статись, що де і на кого завалиться, можливо це станеться вночі, коли нікого в школі не буде, але може і під час навчального процесу, можливо там буде 1на дитина, можливо 31на, можливо це закінчиться травмами, а можливо... «не травмами»...
Тому хотілося б звернутися до батьків. Коли ви відпускаєте свою дитину до школи, Ви завжди знаєте, Ви завжди надієтесь і не сумніваєтесь, що ваша дитина прийде додому жива й здорова, так ось знайте, що це не так, не в нашому випадку, і не в нашій ситуації, можливо це звучить різко та грубо, але це правда.
Нас дуже довго годували обіцянками та пустими словами «ось-ось» «вже-вже» «в суботу» і «тільки будуть канікули» ну а зараз взагалі кажуть, що все добре і ніяких проблем нема... Тому ми, небайдужі, законні мешканці свого села, а в першу чергу батьки, повинні взяти ініціативу в свої руки. Ми не повинні проявляти якихось агресивних, незаконних та протиправних дій, а мирним, законним шляхом врегулювати це питання, зрушити його з мертвої точки, дати своєрідний поштовх для нашої влади та для суспільства, показати хто ми такі, де ми такі, звідки ми такі. Показати, що в нас є права, які записані в Конституції України, а саме – статті 55 «Кожна дитина має право на освіту» і 27 « Кожна людина має невід’ємне право на життя і обов’язок держави – захищати життя людини», а у нашому випадку багатьох людей, яких держава навпаки заставляє наражати себе на смертельну небезпеку кожен день. Тому Шановні батьки, Ви користуючись своїми правами та свободами повинні вирішити, чи пустити свою дитину завтра в школу чи ні, бо в 1-у чергу коли станеться непоправне, ви все життя будете звинувачувати себе, тому вибирати вам між трагедію і справедливістю! Ми писали - нас не читали! Ми говорили - нас не слухали! Ми показували - нас не бачили! Настав час діяти, взяти приклад інших громад та населених пунктів і просто не відпустити дітей до школи, щоб про нас дізнались не лише в районі і області, а у межах цілої країни, і зайнялися питанням не тільки нашим, а і проблемами багатьох людей, які так само потребують допомоги!"


Наразі зібрано тільки 21 підпис із потрібної 1000. 

Читайте також