Мешканці Рівненщини боргують за електроенергію понад 330 млн грн

У Рівненській ОДА розповіли про рівень розрахунків жителів за комунальні послуги.

Так, за словами директора департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності ОДА Володимира Пшеюка, рівень оплати за спожиту електроенергію у минулому році склав 95 %.

Наразі заборгованісь за спожиту електроенергію становить 335 мільйонів гривень. 

Якщо говорити за оплату природного газу, то населення з "Нафтогазом" розрахувалось на 100%. Проте заборгованість нині складає 368 млн гривень. Теплопостачальні підприємства за минулий рік та за попередні роки заборгували близько 803 мільйона гривень, сказав Володимир Пшеюк.

За його словами, за розподіл газу заборгованість наразі складає 65 млн грн. Рівень розрахунків становить 86 %. За послуги з теплопостачання рівень розрахунків становить 100 %, проте населення заборгувало за спожиту теплову енергію 325 млн гривень. 

За послуги водопостачання та водовідведення мешканці області розрахувались на майже 97 %. Заборгованість нині становить 160 мільйонів гривень. 

«Оплата споживачів є основним джерелом надходжень підприємств-надавачів послуг, що дозволяє їм здійснити розрахунки за спожиті енергоносії, виплатити заробітну плату, модернізувати інженерні системи та проводити аварійно-відновлюваних роботи», - зазначив Володимир Пшеюк. 

Додамо, що на Рівненщині більше не діє мораторій на відключення компослуг за борги. 

Тож мешканців просять погасити наявні заборгованості або звернутися до постачальника послуги й домовитись щодо реструктуризації боргу. 

Читайте також