Мешканці Рівненщини недоплатили майже 10 млн грн податків

фото ілюстративне

За результатами документальних перевірок проведених фіскалами Рівненщини  до бюджету надійшло майже 10 мільйонів гривень

 

Головний принцип контрольно-перевірочної роботи підрозділів аудиту ДФС– це вибірковість контролю на основі оцінки ризиків у діяльності платника,  що відповідає провідній міжнародній практиці.

Для забезпечення відкритості у діяльності фіскальної служби та упередження корупційних ризиків план-графік документальних планових перевірок платників податків на 2018 рік було розміщено 22 грудня 2017 року на офіційному веб-порталі ДФС.  

Відбір до плану - графіка планових документальних перевірок ризикових платників здійснюється автоматично засобами ІТС «Податковий блок».

У 100% запланованих до перевірок платників податків – юридичних осіб документально та проведеними донарахуваннями підтверджено ризики несплати податків, за наявності яких зазначених суб‘єктів господарювання включено до плану – графіка планових документальних перевірок, що свідчить про якість відбору ризикових платників.

У 1 кв. 2018р.  88% із проведених  позапланових документальних  перевірок проводились з причин, які не залежать від ДФС: за зверненнями платників податків, за  повідомленнями банків про порушення термінів розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності та за рішеннями суду (слідчого судді).

В цілому за результатами проведених  документальних перевірок управлінням аудиту за січень-березень 2018 року до бюджету надійшло донарахованих  узгоджених податкових зобов’язань  9,9 млн грн.

 

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також