Мешканці Рівненщини сплатили понад 550 тис. грн податків на авто

фото ілюстративне

На Рівненщині власники  автівок поповнили місцеві бюджети на  майже 554 тисячі гривень

Зокрема, 554 тис.грн. транспортного податку спрямували до місцевих бюджетів області за січень-березень 2019 року власники легкових авто, які згідно з законодавчими нормами підлягають оподаткуванню.

Лідерами серед платників податку є юридичні особи, які перерахували до місцевої казни регіону 419 тис.грн. (76 відсотків від загальних надходжень). Внесок власників вартісних авто – фізичних осіб склав 135 тис.грн. транспортного податку.

В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження транспортного податку зросли на  2 відсотка.

Усього у Рівненській області перебувають на обліку 78 власників елітних авто – об'єктів оподаткування, серед яких  45 юридичних та  33  фізичних осіб (станом на 01.04.2019 року).

Щороку до 1 лютого податкового (звітного) року центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, на своєму офіційному веб-сайті (http: www.me.gov.ua) розміщується перелік легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. У 2019 році – це 1 564 875 гривень (4173 грн * 375). Даний перелік містить дані щодо марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального. Фізичні особи - власники елітних автівок, зазначених у переліку, і є платниками транспортного податку.

Платники – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку і подають декларації до 20 лютого. Сплачується платіж авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним, які відображаються в річній податковій декларації.

ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також