Мешканці села біля Рівного вимагають повернути у власність громади частину дороги

Фото - Суспільне

Частина жителів села Бармаки, що межує з Рівним, вийшли на мітинг, вимагаючи відновити наскрізний проїзд з вулиці Шевченка на вулицю Центральну. Нині рух транспорту там неможливий, бо частина проїзду — у приватній власності. У сільраді кажуть, що до суду звертатись не хочуть, водночас сподіваються домовитись із власницею.

Повідомляє Суспільне.

Більше десятка жителів Бармаків вимагають повернути у власність громади частину дороги, аби зробити її проїзною.

"Ми вже п'ятий рік ходимо — дві вулиці жителів — добиваємося, щоб затвердили детальний план і відновили наш наскрізний проїзд з вулиці Шевченка на вулицю Центральну, який перекритий приватною власністю Парфенюк Іванною Іванівною. Ми вже вкотре оббиваємо пороги в сільській раді, щоб нас почули і пішли назустріч, щоб відновити дорогу, вилучити з приватної власності для суспільних потреб ту частину дороги, яку забрали ці люди", — пояснює жителька села Бармаки Оксана Токар.

"Вона перегородила і не можна виїхати сюдою, ото до нашого городу доїжджають, а далі тупик, бо вона там перегородила, поставила стовпчика. Там горіла хата, їхала пожежна, доїхала — тупик. І поки вона виточила звідти назад, то згоріла людина", — додає односелиця Юлія Коновальчук.

Частина вулиці Центральної належить жительці Іванні Парфенюк. На цій ділянці нині встановлений стовпчик, який унеможливлює проїзд.

"Коли сьогодні хтось сказав фразу "громадськість хоче тут дорогу", то я запитала, які тут є громадські місця для того, щоб громадськість хотіла дорогу? Чи тут є магазин, чи тут є церква, чи тут є школа, чи дитячий садок? Тут є будинки з вулиці Шевченка. Ці будинки мають з вулиці Центральної прямий заїзд асфальтованої дороги", — стверджує Іванна Парфенюк.

Проїзд з вулиці Центральної на вулицю Шевченка буде, каже голова Шпанівської громади Микола Столярчук. Обіцяє внести його у новий генеральний план, який депутати планують прийняти на одній з найближчих сесій.

"Я особисто брав участь у містобудівній раді і лобіював цей проїзд, тому що там і пожежі були, і поганий був доїзд для пожежних автомобілів. Тому логічно, що він там має бути. Всі депутати підтримують цей проїзд. Є закон, якщо, скажімо, власник не погоджується відмовитися від частини приватної власності, є офіційна процедура вилучення через суд", — пояснює Микола Столярчук.

Звертатися до суду Микола Столярчук не хоче. Каже, що рішення, яке дозволить відновити проїзд, планує досягти шляхом компромісу між сторонами.

Читайте також