Мешканці Вараша вимагають перевірити на детекторі брехні міського голову та депутатів

Минулого тижня на сайті Вараської міської ради зареєстрована петиція "Про проходження тесту на детекторі брехні".

Її ініціатором є доброволець та учасник АТО Ігор Чернецький

"Уся територіальна громада нашого міста вже протягом тривалого часу є свідком брутального протистояння депутатського корпусу та міського голови Сергія Анощенко. Постійні скандали і принизливі публікації в засобах масової інформації створюють негативний імідж для місцевої влади та державній владі в цілому. Кожен такий скандал підтверджує постулати російської пропаганди про неспроможність Української держави бути незалежною. Обопільні численні звинувачення сторін конфлікту, що звучать в медіапросторі, не дають відповіді на запитання суспільства : «А хто ж правий?». Тому, виходячи з конституційного принципу права громадянина на отримання об’єктивної інформації, що впливає на прийняття рішення про вибір, пропоную Вараській міській раді терміново розглянути питання та прийняти рішення щодо виділення коштів. на проходження перевірки доброчесності на поліграфі (детекторі брехні) усіма причетними особами: депутатським корпусом міської ради у повному складі, депутатами обласної ради від нашого міста, журналістами, які висвітлюють діяльність ради, заступниками міського голови та особисто міським головою", - йдеться у петиції.

- Мені набридло споглядати на цю політичну війну. Коли я та мої хлопці захищали цю країну на сході, наші місцеві політикани розривають її зсередини. Я хочу довести, що будувати країну можуть не лише політики, а й прості мешканці нашого міста. І відстоювати її стабільність можливо різними методами, - прокоментував свою ідею автор петиції Ігор Чернецький.

Наразі цю петицію підписало 67 чоловік зі 100 необхідних. Підписи збиратимуть ще 9 днів. Якщо за цей час петиція набере сотню голосів, її розглядатимуть сесії Вараської міської ради.

Марина НАЗАРЧУК